Merikaupunki Kotka

Kotka tunnetaan parhaiten valtakunnan palkituimmista puistoista, Langinkoskesta ja Meripäivistä. Tässä rouheassa merikarhujen kaupungissa on runsaasti muutakin koettavaa ja nähtävää.

Aava meri, joka ympäröi Kotkansaarta, on vertaansa vailla. Täältä pääset tutkimaan Itäisen Suomenlahden kansallispuiston aarteita ja horisontissa pilkottaa Venäjän puolen Suursaari. Kun saaristo on koluttu, Etelä-Suomen paras koskenlasku- ja kalastusjoki Kymijoki kutsuu luontoaktiviteettien pariin. Kotkan keskustassa heittäydyt kulttuurin pariin, herkuttelet ravintoloissa, perehdyt alueen vesiluontoon Akvaariotalo Maretariumissa ja monipuolisiin ja laadukkaisiin interaktiivisiin näyttelyihin Merikeskus Vellamossa.

Tiesitkö muuten, että Itämeren historian suurin meritaistelu käytiin Kotkan edustalla? Linnoituskaupunki Ruotsinsalmen käänteisiin tutustut niinikään Vellamossa. Arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneille matkailijoille Alvar Aallon Sunila on must. Maamme laajin toteutunut Aalto-kohde kerää vuosittain ihailijoita aina Aasiaa myöten.

Kotkan puistot

Maamme palkituimmat puistot sijaitsevat Kotkassa ja niistä Kotka tunnetaan. Katariinan meripuistosta näet selkeällä säällä Venäjän puolella sijaitsevan Suursaaren. Vesipuisto Sapokka hurmaa istutuksillaan ja vesiaiheillaan, ja talvellakin kerää paikallisia ja matkailijoita ihailemaan jäätynyttä vesiputousta, pulahtamaan läheiseen avantoon tai pilkkimään meren jäälle. Kotkan kansallinen kaupunkipuisto pitää sisällään kymmenkunta erilaista puistoa, joista osa sijaitsee Kotkansaarella ja osa kauempana Kymijoen varrella.

Kotkan puistot

Saaristo

Meri on Kotkassa kaikkialla läsnä. Kaupungin keskusta ja monet sen osat sijaitsevat saarilla. Kerrotaan, että jokaisella kotkalaisella on vene ja satamasta löydät myös aitoa merimieskapakkatunnelmaa. Kotkan edustalla käytiin aikoinaan Itämeren historian suurin meritaistelu ja tästä voit nähdä jäänteitä muutamilla tähän päivään saakka säilyneillä linnoitusraunioilla. Kotkasta pääset tutustumaan moniin  Itäisen Suomenlahden kansallispuiston upeisiin saaristokohteisiin.

Saaristo

Kymijoki

Huikean upea Kymijoki tarjoaa monenlaista tekemistä kalastuksesta koskenlaskuun melontaan ja koskijoogaan saakka. Joen varrella on elämyksellistä majoitusta ja mökkejä, ja Kotkan keskustaan hurauttaa vartissa. Kymijoen varrella vierailet myös legendaarisessa Langinkosken Keisarillisessa kalastusmajassa ja Siikakoskella ulkoilet upeissa koskimaisemissa. Tällaista elämystä et saa missään muualla Etelä-Suomessa. Kymijoki kutsuu!

Kymijoki

Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamon upea rakennus Kotkan vanhassa Kantasatamassa kätkee sisäänsä monta merellistä ja seudun tarinoita kertovaa museonäyttelyä, varattavia tiloja kokouksiin ja juhliin, ravintolan ja museokaupan. Ennen kaikkea tietoa ja tekemistä jokaiselle. Vietä päivä tutustuen meritaisteluihin ja niiden ihmiskohtaloihin. Laadukkaampaa näyttelyä saa etsiä!

Merikeskus Vellamo

Osta Kotkan palveluita verkkokaupastamme

Varaa

Akvaariotalo Maretarium

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Eri kalalajeja ja vesien pieneläimiä voit nähdä yli 60 erilaista. Akvaariokierroksen ohessa voit tutustua luontokuvanäyttelyyn, katsella luontofilmejä, puuhailla luontokoulussa, lounastaa kahvilassa ja ostaa matkamuistot Meripuodista. Akvaariokäynti on viihtymistä, nauttimista ja oppimista koko perheelle.

Akvaariotalo Maretarium

Aino ja Alvar Aallon Sunila

Ikoninen Sunila on arkkitehtipariskunta Aino ja Alvar Aallon laajin toteutunut suunnittelutyö ja vetää puoleensa arkkitehtuurista kiinnostuneita matkailijoita kaikkialta maailmasta. 13 kilometrin päässä Kotkan keskustasta sijaitseva puistokaupunginosa Sunila on mainio kohde vaikkapa pyöräillen. Arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneelle ehdoton must!

Aino ja Alvar Aallon Sunila

Näe ja koe Kotkassa

Syö ja juo Kotkassa

Majoitu Kotkassa

Osta Kotkan palveluita verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme