Ravintola Vaakku

Ravintola Vaakku sijaitsee Varissaaressa noin kymmenen minuutin merimatkan päässä mantereelta Kotkan Sapokasta. Vaakku on korkeatasoinen ja ilmapiiriltään kesäisen rento à la carte -ravintola. Menu rakennetaan kauden parhaista raaka-aineista saatavuuden mukaan ja asiakkaiden toiveita kunnioittaen. Ravintolan palveluihin kuuluvat myös 12 henkilölle sopiva Saunalautta Kiulu, vuokrattavat SUP-laudat ja toiveiden mukaan räätälöidyt RIB-veneajelut.

Varissaaressa yhdistyvät luonnon rauha, henkeäsalpaavat merimaisemat ja paikallinen linnoitushistoria. Sotaisasta historiasta muistuttavat Ruotsinsalmen meritaisteluissa 1700-luvun lopulla uponneen fregatin St. Nikolain hylystä nostetut laivanosat ja tykit. Saarelle liikennöi kesäkautena tunnin välein ravintolan oma alus m/s Klippan, jonka kanssa on mahdollista sopia kuljetuksesta myös erillisenä ajankohtana. Varissaaren RIB-taxiveneen kyydissä pääset myös muihin Itäisen Suomenlahden saariin.

Hyvinä talvina kun jää on tarpeeksi paksu paikalliset kävelevät jäätä pitkin Vaakkuun lämpimille juomille ja naposteltaville. Seuraa Winter Vaakun aukioloa Vaakun Facebook-sivulta ja nettisivuilta. Muistathan liikkua meren jäällä varovasti paikallisia seuraten, naskalit kaulassa.

Ryhmät voivat maistella ennakkotilauksesta Kymenlaakso-menua Vaakussa.

Katso aukioloajat ja menu Ravintola Vaakun kotisivuilta tai Facebook-sivulta.