Seutumme kunnat ja kaupungit

Vain noin tunti pääkaupunkiseudulta itään avautuvat Itärannikon lumoavat matkailukohteet Loviisassa, Pyhtäällä, Kotkassa, Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä. Sykähdyttävä Itäisen Suomenlahden saaristo pitää sisällään vielä kohtuullisen tuntemattomia aarteita. Täällä nautit merikaupunki Kotkan palkituista puistoista, historiallisen ympyräkaupunki Haminan tuhansista tarinoista ja entisen kylpyläkaupungin Loviisan pittoreskistä puukaupungista. Mahtava Kymijoki laskee lukuisin haaroin seutumme läpi ja tarjoaa Etelä-Suomen parhaimmat puitteet koskenlaskuun, melontaan, kalastukseen ja koskiuintiin. Rajaseudun jylhissä metsissä tai suomaaston pitkospuilla retkeilet omassa rauhassasi, puhtaassa luonnossa.

Merikaupunki Kotka

Vain reilu tunti Helsingistä itään löydät Suomenlahden rannikolta, Kymijoen suistosta lomakohteen, joka on tunnettu upeista puistoista, kulttuurielämyksistä ja tietysti Meripäivistä. Possojen, reilun meiningin ja jatsin koti, Merikaupunki Kotka kutsuu! Kotkasta pääset myös tutkimaan ainutlaatuista Itäisen Suomenlahden saaristoa ja Merikeskus Vellamon näyttelyt ovat maamme parhaimmistoa.

Merikaupunki Kotka

Tuhansien tarinoiden Hamina

Haminan erikoisuuksia ovat ympyräasemakaava linnoituksen sisällä, maailmanluokan Hamina Bastioni – tapahtuma-areena, sekä kansainvälinen, värikäs historia. Haminan keskustassa on ympyräkatujen lisäksi varuskunta ja aktiivinen satama toimii porttina maailman vesille.

Istahda torikahvilaan paikallisten seuraan ja tutustu paikallisiin tuotteisiin Kauppatorilla. Sujuvan lounaan nautit kaupungin monissa buffet-paikoissa ja suussasulavat leivokset nautit tunnelmallisissa ja historiallisissa kahviloissa. Aktiivisen Haminapäivän jälkeen istahda ympyräkaupungin tunnelmallisiin ravintoloihin tai nouda illallinen kätevästi mukaasi.

Tuhansien tarinoiden Hamina

Tunnelmallinen Loviisa

Tule ja anna Loviisakärpäsen purra, näin saat hyvän syyn palata aina uudestaan. Loviisa hurmaa kauneudellaan ja ystävällisyydellään, rennolla tunnelmallaan sekä monipuolisella ja omintakeisella tapahtumatarjonnallaan.

Mikäs sen mukavampaa kuin kruunata tapahtumarikas päivä hyvällä aterialla. Loviisan kivat kahvilat ja ravintolat haastavat linjasi! Mutta kukas niitä nyt lomalla kyttäilisikään.

Tunnelmallinen Loviisa

Pyhtää luonnon helmassa

Pyhtää tarjoaa matkailijalle parastaan. Päivän voi viettää vaikkapa nauttien merestä ja kauniista saaristosta, Kymijoen idyllistä tai patikkaretkestä kansallispuiston suoalueilla. Historiallisten kohteiden kirjo on osoitus Pyhtään kiehtovasta menneisyydestä.

Elämyksiä luonnon helmassa voi kokea mönkkäriajeluilla, kalastamalla, ratsastamalla, ajamalla kartingia tai lähtemällä vaikkapa jokiristeilylle!

Pyhtää luonnon helmassa

Kaakkoiskulman merellinen Virolahti

Venäjän keisarikin lomaili aikoinaan Virolahdella, mikset siis sinäkin! Tämän maamme kaakkoisimman kolkan rantakalliot täyttyvät keväisin ja syksyisin lintubongareista ja Klamilan satama kesäisin iloisista mökkeilijöistä, torikauppiaista ja veneilijöistä. Maaseudun upeudesta voit nauttia Harjun Hovissa ja Bunkkerimuseossa perehdyt maamme historiaan ja ulkoilet upeissa metsämaastoissa. Monipuolinen Virolahti kutsuu!

Kaakkoiskulman merellinen Virolahti

Miehikkälä maaseudun rauhassa

Miehikkälän matkailukohteet nivoutuvat upean luontomme ympärille. Ykköskohteemme on Salpalinja-museo, joka esittelee sotahistoriaa vehreällä ulkoalueella johdattaen kävijän tutustumaan puolustuslinjan kiehtoviin kohteisiin, kuten korsuihin ja yhteyshautoihin.

Miehikkälän monimuotoinen luonto antaa hienot puitteet luontomatkailuun, kuten vaikkapa vaellukseen Salpapolulla tai pyöräilyyn Vaalimaanjokilaakson kulttuurimaisemissa.

 

Miehikkälä maaseudun rauhassa

Loputtomasti löydettävää

Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulla koet ja näet monipuolisesti tunnelmallista merikaupunkielämää ja nautit upeista luontokokemuksista. Rikas historiamme kahden suurvallan välissä ja vahva merenkulkuperinteemme on nähtävissä joka puolella seutuamme linnoitusraunioilla ja saaristokohteissa. Tule tutustumaan!

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme