Miehikkälä maaseudun rauhassa

Miehikkälän matkailukohteet nivoutuvat upean luonnon ympärille. Ykköskohde kaakonkulmalla on Salpalinja-museo, joka esittelee sotahistoriaa vehreällä ulkoalueella johdattaen kävijän tutustumaan puolustuslinjan kiehtoviin rakenteisiin, kuten korsuihin ja yhteyshautoihin.

Miehikkälän monimuotoinen luonto antaa hienot puitteet luontomatkailuun, kuten vaikkapa vaellukseen Salpapolulla tai pyöräilyyn Vaalimaanjokilaakson kulttuurimaisemissa vain kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Paikallisten yrittäjien palveluista voit valita esimerkiksi yksilöidyn vierailun lammastilalla.

Salpalinja-museo

Miehikkälän Salpalinja-museo kertoo viime sotien aikaisen itärajan maapuolustusaseman eli Salpalinjan rakentamisesta ja rakentajista. Sen useiden hehtaarien laajuinen jylhän kallioiseen maastoon sijoittuva ja järeästi linnoitettu ulkomuseoalue on rakennettu aikanaan vahvennetun komppanian tukikohdaksi. Museon monipuoliset palvelut ja museoalueen vaikuttavat historia- ja luontokohteet tekevät museosta kiinnostavan koko perheelle.

Salpalinja-museo

Luontokohteet

Anna Miehikkälän luonnon lumota. Ruuhkaton luonto, sen kolme Suomenlahteen laskevaa jokea ja lukuisat järvet ja lammet houkuttelevat retkeilemään. Luontoilijan satumaassa kohtaat supisuomalaisen sielunmaiseman. Vieraile Natura-kohteissa, hengähdä upeissa maisemissa laavuilla, pulahda metsälampeen ja yövy eräkämpällä esimerkiksi suositussa Jermulassa. Tiesitkö muuten, että Miehikkälään tuli Kymenlaakson paras ympäristöteko -palkinto 2021 Hauhian kosken kunnostustyöstä. Nyt vaelluskalat nousevat Vaalimaanjokea pitkin esteettömästi yläjuoksulle saakka. Retkeilijöille on tarjolla monenlaisia palveluita ruokahuollosta pyykinpesuun ja välineitä luontoiluun, kuten esim. tentsilet ja fatbiket.

Salpapolku

Maaseutu

Miehikkälässä voit kokea rauhan ja hiljaisuuden, tähtitaivaan ja pimeyden, seikkailun ja satumaan. Voit yöpyä esimerkiksi mökeissä, eräkämpillä ja maatilamajoituksessa. Myös isompia ryhmiä palvellaan mm. Lapjärven leiri- ja kurssikeskuksessa. Tai miltäpä kuulostaisi paimenloma Seppälän lammastilalla? Anna maaseudun hurmata.

Seppälän lammastila

Varaa matkallesi elämyksiä verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme