Löydä joulun tunnelma Itärannikolta

Etsitkö talven elämysmatkaa jouluisten tapahtumien tunnelmaan? Tule Itärannikon joulutoreille maistelemaan glögejä, ihastelemaan upeasti valaistuja vanhoja rakennuksia, jouluikkunoita ja joulukoteja. Mukaasi ostat parhaat joululahjat käsityöläiskojuista, maatiloilta ja pikkuputiikeista.

Loviisan joulu

Loviisan hurmaavien yli satavuotiaiden joulukotien portaille ajat vain alle tunnin Helsingistä. Loviisan Wanhojen Talojen Joulu -tapahtumassa pääset kurkistamaan jouluun valmistautuviin koteihin idyllisten puutalokortteleiden varsilla, ja nappaat mukaasi korillisen makeita, säihkyviä ja kanelintuoksuisia sisustusideoita.

Laivasillan joulumarkkinat järjestetään samana viikonloppuna, joten 2.-3.12. on täydellinen aika viettää tunnelmallinen viikonloppu Loviisassa. Kiertele Loviisan söpöissä kortteleissa ihastelemassa jouluikkunoita, ja piipahda kahviloihin lämmittävälle juomalle.

Shoppaile ihanissa puukaupungin sisustusputiikeissa ja löydät taatusti uniikkeja lahjoja rakkaillesi. Erinomaisia löytöjä voit tehdä myös Loviisan kylissä, kuten esimerkiksi Malmgårdissa ja Skinnarbyssä. Toisesta saat luomujauhot ja palkittua itse viljeltyä olutta, toisesta taas elämyksiä 50-luvulta.

Samana viikonloppuna pääset nauttimaan joulutunnelmasta myös kuvankauniiseen Strömforsin ruukkiin. Tee lahjalöytöjä, jututa joulupukkia, kurkkaa miten taitava seppä takoo vesivasaralla, maistele jouluherkkuja ja nauti uniikista miljööstä ja jää vaikkapa saunomaan jurttaan kaiken jouluilottelun päätteeksi!

Haminan joulu

Hamina on joulufanin must! Suositussa ja kovasti odotetussa Haminan Linnoituksen Joulu –tapahtumakokonaisuudessa on jälleen luvassa valoa, taidetta sekä joulutorien taikaa.

Tapahtumia järjestetään Linnoituksen Holvistossa, Kauppatorilla sekä Haminan persoonallisilla kujilla ympyräasemakaavan sokkeloissa aina ensi vuoden puolelle saakka. Laitahan tästä kalenteriisi merkinnät niin ei jää joulutunnelmaan virittäytyminen puolitiehen:

⭐️ Jouluikkunat 1.-24.12.
⭐️ Annan Narinkat 2.12. 
⭐️ Kauppiaantalomuseon joulunäyttely 2.12.-31.12. 
⭐️ Wanhan Holviston Joulu 9.-10.12. 
⭐️ Joulu Trykininpuistossa 13.-17.12.
⭐️ Tuomaan markkinat 21.12.

Tulethan ihastelemaan Raatihuoneentorin satumaista jouluvalaistusta ja joulukalenteri-ikkunoita, joita avataan joka ilta 1.-24.12. klo 18 ympyräkaupungin vanhoissa taloissa. Paikallaolijoita on usein ilahdutettu musiikilla, runolla, makeisilla ja jopa joulupuurolla. Ikkunoita voi käydä katsomassa avautumispäivästä aina loppiaiseen asti.

Kotkan joulu

Jouluinen Kotka on Itärannikon matkaajalle oiva tukikohta keskellä kaikkia upeita vierailukohteitamme.

Joulu avataan Kotkassa 2.12. Karhulan ja Kotkansaaren toreilla, ja ennen sitä teet jouluostokset Kolmikulman joulumarkkinoilta 19.11. Tähän väliin mahtuu monta ihanan tunnelmallista konserttia mm. uudella upealla Satama Areenalla ja Kotkan konserttitalossa.

Vietä yksi tai kaksi päivää shoppaillen sekä kulttuuri- että makuelämyksistä nautiskellen Merikeskus VellamossaMaretariumissaKymi Sinfonietan konserteissaKotkan kaupunginteatterissa, näyttelyissä ja keikoilla. 

Tule vaikkapa 9.12. kuuntelemaan iki-ihanan Club for Five:n Jouluna-konserttia Satama Areenalle ja saat yhdistettyä saman viikonlopun ohjelmaan Pyhtään Kulttuuritalon joulumarkkinat. Tai sitä edellisenä viikonloppuna 2.-3.12. saarelle saapuessasi voit buukata ohjelmaasi Kotkan kaupunginteatterin Saiturin joulun ja Raskasta Joulua -konsertin Satama Areenalla. Kymi Sinfonietan Joulukonserttia pääset puolestaan kuuntelemaan 13.12. Kotkan konserttitalossa.

Jouluostoksiin suosittelemme esimerkiksi Kauppakeskus Pasaatia, Havi Outletia ja Jumalniemen ostoskeskusta, jossa shoppailet melkeinpä mitä vaan maan ja taivaan väliltä vaatteista sisustustuotteisiin ja kodinkoneisiin.

Päivän päätteeksi fiilistelet jouluista torinäkymää Kotkansaaren syleilyssä ja herkuttelet ravintoloissa.

Maaseudun jouluidylli

Maaseudun talviseen jouluidylliin pääset myös näppärästi Kotkasta. Seppälän lammastilalla Miehikkälästä löydät ihanan pehmoiset villatuotteet pukinkonttiin ja yövyt autenttisella lammastilalla. Näin suloisia ja lämpöisiä taljoja, sukkia ja lapasia saa etsiä!

Hauhian Myllyn joulua vietetään 2.12. ja Aholafarmilla Haminassa nautitaan 3.12. perinteinen karjalainen joululounas. Virolahdella saat gastronomisia elämyksiä Ravintola Alku & Juuressa, ja Takatalo & Tompurin panimossa, jonka Kaski-olut kruunattiin juuri Suomen parhaimmaksi, jo toista kertaa.

Katso kaikki joulun tapahtumat tapahtumakalenteristamme. Kirjoita hakukenttään joulu ja saat näppärästi kaikki tapahtumat listattua. Nähtävyydet, ravintolat ja majoitusvaihtoehdot olemme listanneet sinulle Matkailukohteet -sivulle ja valmiit matkapaketit voit ostaa verkkokaupastamme.

Tule nauttimaan ainutlaatuisen Itärannikon lumoavasta joulutunnelmasta! Täällä sinua odotetaan. 🎄