Näe & koe

Meillä on takuuvarmasti jokaiselle jotakin – tulet sitten yksin, ystävän kanssa tai koko perheen voimin. Kohteemme sijaitsevat lähekkäin, ajat koko seutumme länsireunasta itäreunaan tunnissa, ja seudullemme on vain tunti Helsingistä, joten kannattaa tutustua moneen kohteeseen samalla reissulla! 

Tutustu rajaseudun mielikuvitusta kutkuttavaan historiaan Kotkassa Merikeskus Vellamossa ja suomalaisen vesiluontoon Akvaariotalo Maretariumissa. Anna Haminan ainutlaatuisen ympyräkaupungin johdattaa sinut löytöretkelle tuhansien tarinoiden historialliseen Haminaan. Valkmusan kansallispuistossa puolestaan tuntuu kuin tupsahtaisit satojen kilometrien päähän Lapin erämaaluontoon ja Loviisassa voit tunnelmoida entisen kylpyläkaupungin kortteleissa.

Vaella Salpalinjaa urheiden sotilaiden jalanjäljissä ja yövy bunkkerissa. Fiilistele aidossa suomalaisessa maalaistunnelmassa lampaita tai alpakoita rapsutellen. Railakkaampaa menoa löydät Kymijoen kuohuvilta koskilta. Itäinen Suomenlahti ja sen aavat maisemat ovat täällä lähes kaikkialla läsnä.

Saaristoliikenne

Saaristoliikenne

Kaupungissa

Maaseudulla

Kuvauksellista

Tarinoita

Luontoa

Tekemistä

Ajankohtaiset tapahtumat

Tutustu
Vaikutu ihmiskohtaloista

Kohtalona Ruotsinsalmi

Merikeskus Vellamon uusi näyttely
Tutustu

Tutustu veneenveistoperinteeseen Suomen Puuvenekeskuksessa

Merikeskus Vellamon naapurissa Kotkan kantasatamassa Tornatorintiellä kohoaa kumolleen käännetyn veneen muotoinen rakennus. Siellä työskentelee kymmenkunta veneenveistäjää, ikivanhan kymenlaaksolaisen käsityöperinteen jatkajaa. Heidän työskentelyään pääsee seuraamaan yleisöparvelta ilman pääsymaksua arkisin 8-16 välillä. Sisääntuloaulassa on talviaikaan venenäyttely.

Tutustu

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme