Saaristoliikenteen aikataulut

Itärannikon kaupungeissa on aina kuljettu merellä. Sanotaan, että jokaisella kotkalaisella on vene. No, ehkä se voi olla liioittelua, mutta veneily ja yhteysalusten aikataulujen seuraaminen on itärannikon ihmisten elämässä vahvasti läsnä. Tässäpä vinkit, miten sinäkin pääset saariin. Meren armoillahan saaristoliikenteessä ollaan aina ja sesonkivaihtelut suuria. Mutta kun merelle tekee mieli niin sinne on päästävä.

Perinteinen kotkalainen tuu­ri­moot­to­ri

Vanhan ajan tuuriliikenne on Kotkassa käsite ja upea Suomen vanhin puinen tuurimoottori  M/S Tuula kuljettaakin kesäisin vesibussilla liikkujia Katariinan Meripuistosta Langinkoskelle ja Sapokasta Kotkansaaren ympäri.

Katso tuuriliikenteen aikataulut

MeriSet

MeriSetin vesibusseilla ja risteilyillä pääset moniin upeisiin saaristokohteisiin, kuten esimerkiksi Tammioon ja Ulko-Tammioon. MeriSetin Vikla-aluksilla on kahvio, josta voit ostaa pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä virvokkeita. MeriSet liikennöi Kotkan Sapokasta.

Katso MeriSetin aikataulut

Klippanilla Va­ris­saa­reen

M/S Klippan kuljettaa matkustajia Kotkan edustalla sijaitsevaan Varissaareen ja takaisin Kotkan Sapokkaan tunnin välein.

Aikataulut Varissaareen

Yhteysalus

Finferriesin Otava ja Tekla kulkevat Kotkan edustan saarien väliä sekä Kaunissaareen säännöllisin aikatauluin.  Yhteyslautalla pääset seuraaviin saariin: Kuutsalo, Kirkonmaa, HaapasaariKaunissaariRankki. Lähtö Kotkan Kuusisen satamasta Juha Vainion katu 95. Kesällä pääset kulkemaan ilmaisella yhteysaluksella tiistaita lukuunottamatta joka päivä, talvella muutaman kerran viikossa.

Yhteysalus on ensisijaisesti tarkoitettu saarilla asuville ja elinkeinoa harjoittaville (Saaristolaki), eikä reittiliikennettä ole mitoitettu matkailuliikenteeseen, vaikka kyytiin mahtuu kyllä aina matkailijoitakin. Sesonkiaikana voi kuitenkin käydä niin, että yhteysalus tulee täyteen, eivätkä kaikki halukkaat mahdu kyytiin. Suosittelemmekin varaamaan kuumimpana sesonkiaikana maksullisen kyydin saaristoon.

Kuusisen satamassa on ilmaisia autopaikkoja, mutta paikkoja on hyvin rajoitetusti. Auton voi jättää myös hieman kauempana sijaitsevalle Sapokan matkustajasataman P‐alueelle.

Katso tästä Finferriesin aikataulut

Omia reittejä, omilla ai­ka­tau­luil­la

Tilaa kyyti tai risteily ja vietä päivä merellä omilla reiteillä ja omilla aikatauluilla. Tarjolla on useita eri palveluntarjoajia, purjehdusreissusta rib-kyytiin.

Tilaa kyyti tai risteily

Varaa elämyksiä matkallesi verk­ko­kau­pas­tam­me

Varaa

Poimintoja blogistamme