Saaristoliikenteen aikataulut

Itärannikon kaupungeissa on aina kuljettu merellä. Sanotaan, että jokaisella kotkalaisella on vene. No, ehkä se voi olla liioittelua, mutta veneily ja yhteysalusten aikataulujen seuraaminen on itärannikon ihmisten elämässä vahvasti läsnä. Tässäpä vinkit, miten sinäkin pääset saariin. Meren armoillahan saaristoliikenteessä ollaan aina ja sesonkivaihtelut suuria. Mutta kun merelle tekee mieli niin sinne on päästävä.

Itäisen Suomenlahden saariin pääset mm. Kotkan Sapokan ja Kuusisen satamista, Loviisan Laivasillalta ja Haminan Tervasaaresta. Jokaisella liikennöitsijällä on omat aikataulunsa. Tämän sivun linkeistä pääset liikennöitsijöiden kotisivuille, ja heidän sivuiltaan löydät aluskohtaiset aikataulut. 

Perinteinen kotkalainen tuurimoottori

Vanhan ajan tuuriliikenne on Kotkassa käsite ja upea Suomen vanhin puinen tuurimoottori  M/S Tuula kuljettaakin kesäisin vesibussilla liikkujia legendaarisen Lehmäsaaren pitkille hiekkarannoille, Katariinan Meripuistosta Langinkoskelle ja Sapokasta Kotkansaaren ympäri. Kotkan kaupungin osallistavan budjetoinnin kustantamat kaupunkilaisille suunnatut ilmaisvuorot Lehmäsaareen ovat varattavissa Kotkan kaupungin sivuilta. Lisäksi Keisarin Vanavedessä kuljettaa saareen ja takaisin 12 euron hintaan.

Katso tuuriliikenteen aikataulut

MeriSet

MeriSetin vesibusseilla ja risteilyillä pääset moniin upeisiin saaristokohteisiin, kuten esimerkiksi Tammioon ja Ulko-Tammioon. MeriSetin Vikla-aluksilla on kahvio, josta voit ostaa pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä virvokkeita. MeriSet liikennöi Kotkan Sapokasta.

Katso MeriSetin aikataulut

Klippanilla Varissaareen

M/S Klippan kuljettaa matkustajia Kotkan edustalla sijaitsevaan Varissaareen ja takaisin Kotkan Sapokkaan tunnin välein.

Aikataulut Varissaareen

Svartholman Merilinnoitus

Loviisan Laivasillalta pääset käymään Suomenlinnan sisarlinnoituksessa, Svartholmassa.

Aikataulut Svartholmaan

Yhteysalus

Finferriesin Otava ja Tekla kulkevat Kotkan edustan saarien väliä sekä Kaunissaareen säännöllisin aikatauluin.  Yhteyslautalla pääset seuraaviin saariin: Kuutsalo, Kirkonmaa, HaapasaariKaunissaariRankki. Lähtö Kotkan Kuusisen satamasta Juha Vainion katu 95. Kesällä pääset kulkemaan ilmaisella yhteysaluksella tiistaita lukuunottamatta joka päivä, talvella muutaman kerran viikossa.

Yhteysalus on ensisijaisesti tarkoitettu saarilla asuville ja elinkeinoa harjoittaville (Saaristolaki), eikä reittiliikennettä ole mitoitettu matkailuliikenteeseen, vaikka kyytiin mahtuu kyllä aina matkailijoitakin. Sesonkiaikana voi kuitenkin käydä niin, että yhteysalus tulee täyteen, eivätkä kaikki halukkaat mahdu kyytiin. Suosittelemmekin varaamaan kuumimpana sesonkiaikana maksullisen kyydin saaristoon.

Kuusisen satamassa on ilmaisia autopaikkoja, mutta paikkoja on hyvin rajoitetusti. Auton voi jättää myös hieman kauempana sijaitsevalle Sapokan matkustajasataman P‐alueelle.

Katso tästä Finferriesin aikataulut

Omia reittejä, omilla aikatauluilla

Tilaa kyyti tai risteily ja vietä päivä merellä omilla reiteillä ja omilla aikatauluilla. Tarjolla on useita eri palveluntarjoajia, purjehdusreissusta rib-kyytiin.

Tilaa kyyti tai risteily

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme