Kulttuuri

Kotkan kaupunginteatteri

Kautta aikojen ovat erityisesti suomalainen näytelmäkirjallisuus ja musiikkiteatteri houkutelleet yleisöä Kotkan kaupunginteatterin katsomoon. Kansainvälisen satamaelämän myötä myös jazz rantautui Kotkaan jo varhain antaen oman säväyksensä kotkalaiseen teatteriperinteeseen.  

Nykyisin Kotkan kaupunginteatteri toimii kolmella näyttämöllä: teatteritalossa suurella näyttämöllä, Naapuri‐näyttämöllä sekä legendaarisessa merikapakka Kairossa.

Tutustu

Ravintola Kairo

Värikkäästä historiastaan ja kyseenalaisesta maineestaan kuulu Ravintola Kairo on jo sellaisenaan nähtävyys matkailijoille ja ylpeyden aihe kotkalaisille. Merimieskapakkamiljöö ja musiikkipainotteinen ohjelmatarjonta jazz-iltoineen ovat taanneet ravintolan pitkäaikaisen menestyksen. Lähde viihtymään, mutta pistä pilkettä silmäkulmaan ja katso säännöt ravintolan nettisivuilta ennen kuin astut sisään!

Tutustu
suvarte

Savarte Art Galleria

Savarte Art Galleria kutsuu sinut Kotkan Vanhan Paloaseman tiloihin, joka sekin jo tarjoaa silmänruokaa kauneudellaan. Kuukausittain vaihtuvat suomalaisten taiteilijoiden myyntinäyttelyt esittelevät pääosin grafiikkaa. Savarte Art välittää myös suomalaisten taiteilijoiden maalauksia, veistoksia, tekstiilitaidetta, valo- ja lasiteoksia sekä keramiikkaa

Tutustu

Galleria Uusikuva

Galleria Uusikuva on Kotkan Taiteilijaseuran jäsenten koti ja näyteikkuna Kotkassa ja sen lähiympäristössä asuvien tekijöiden nykytaiteeseen. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi gallerian tiloissa toimii suosittu taidelainaamo.

Tutustu

Suomen Puuvenekeskus

Suomen Puuvenekeskus Merikeskus Vellamon naapurissa Kotkan kulttuurisatamassa syntyi aikoinaan intohimosta puuveneisiin, ja kehittää samalla intohimolla suomalaista puuvenekulttuuria edelleen. Puuvenekeskuksessa pääset hyväilemään lakatun veneen pintaa ja seuraamaan taidokkaiden käsityöläisten työskentelyä.

Tutustu

Galleria Ruutikellari

Kiehtovaan ympäristöön, Hamina Bastionin entiseen ruutikellariin sijoittuva galleria on avoinna kesäaikaan. Galleriassa voit ihailla kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä, jotka käsittävät niin maalaustaidetta, keramiikkaa, veistoksia kuin valokuvia.

Tutustu

Kymi Sinfonietta

Kymi Sinfoniettan laaja kiitosta saanut ohjelmisto sekä korkealla tasolla ja palavalla tunteella soitetut konsertit suomalaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden kanssa ovat keränneet vankan kuulijakunnan. Suomen kärkiorkestereiden joukkoon kuuluva ainutlaatuinen Kymi Sinfonietta syntyi Kotkan ja Kouvolan kaupunginorkestereiden yhdistyessä vuonna 1999.

Tutustu

Varaa matkallesi elämyksiä verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme