Virolahden Bunkkerimuseo

Virolahden Bunkkerimuseon perusnäyttely kertoo vuosina 1940-luvun alkupuolella tapahtuneesta itäisen maarajan linnoittamisesta Virolahdella. Sotahistoriallinen Bunkkerimuseo on osa Salpa-asemaa, sodanaikaista puolustusasemaa, joka ulottuu Suomenlahdelta Sallaan ja kenttälinnoitettuna aina Jäämerelle asti.

Näyttelyn kuvamateriaali kuljettaa läpi Salpalinjan rakentamisen erilaisten työvaiheiden ja nostaa esille rakentajia työssään. Puolustuslinjan eri osat, kuten erilaiset haudat, esteet ja korsut esitellään näyttelyssä elävästi – kuljet esimerkiksi hämyisen yhdyshaudan läpi ja kurkistat tervantuoksuiseen puukorsuun. Ulkomuseoalueella kangasmaaston ja suoalueen lomaan sijoittuvia järeitä teräsbetonisia linnoituslaitteita yhdistää opastettu maastoreitti. Tykkipuistossa pääset tutustumaan sodanaikaiseen tykistöön. Museon aukioloaikana on mahdollisuus tehdä ostoksia ja hengähtää museoshopissa ja kahvilassa. Voit myös vuokrata fat biken ja tutkia kiinnostavat retkeilyreitit museon ympäristössä pyöräillen.

Tilauksesta ryhmille toteutettava Korsupiknik on mieleenpainuva aikamatka sadan vuoden taakse. Kun seikkailun aluksi majuri Notz ottaa joukot haltuun, on osallistujien helppo heittäytyä mielikuvituksessaan sota-ajan tunnelmiin. Retki huipentuu ruokailuun tai kahvitteluun betonikorsun hämyyn katetun pirttipöydän ääressä. Bunkkerimuseon päärakennuksen tilat sopivat myös kokouksiin ja seminaareihin.