Miehikkälän Salpalinja-museo

Kaakkoisrajan metsien läpi kulkee Salpalinja, v. 1940-1944 rakennettu itärajan maapuolustusasema, jota on verrattu mm. Ranskan Maginot-linjaan tai Saksan Atlantin valliin. Miehikkälän Salpalinja-museon jylhä maisema ja metsäisten kallioiden tiheä linnoitusverkosto muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden koko Suomen mittakaavassa.

Tutustu linnoitukseen opastetusti tai omatoimisesti ja kurkista menneisyyteen lisätyn todellisuuden avulla. Lapsille Salpalinja näyttäytyy salaperäisten käytävien ja maanalaisten tilojen labyrinttina, joka saa mielikuvituksen laukkaan. Pysähdy nauttimaan museokahvilan herkuista. Museokaupasta löydät mieluisat luonto- ja historiatuotteet koko perheelle. Linnoituksen luonnon ja historian keskellä on helppo järjestää myös elämyksellisiä kokous- ja tyhy-päiviä ja muita yksityistilaisuuksia.

Salpalinja-museo on yksi Salpapolun lähtö-/päätepisteistä. Poimi mukaan retkeilykartta ja polkaise fatbikella kaakkoisten metsien rauhaan. Pyörähdä piknikille tai tee patikkaretki ja yövy erätuvassa tai laavulla. Museosauna Motti, museokahvila ja vuokrattava puolijoukkueteltta mahdollistavat retkeilyn mukavuuksilla.