Skärgårdstrafikens tidtabeller

Invånarna i städerna på östkusten har alltid färdats över vattnet. Det sägs att alla Kotkabor har en egen båt. Det kan tyckas en aning överdrivet, men båtliv och att hålla koll på förbindelsefärjornas tidtabeller är en stor del av livet för östkustborna. Läs våra tips om hur du tar dig till öarna. I skärgårdstrafiken är det alltid vädret som styr och säsongsvariationerna är stora. Men dragningen till havet är stark – man måste ut till vilket pris som helst.

Färja

Finferries Otava och Tekla kör reguljärtrafik mellan öarna utanför Kotka och till och från Fagerö.  Förbindelsefärjorna tar dig till följande öar: Kuutsalo, Kyrkogårdsö, Aspö, Fagerö, Rankö. Avfärd sker i hamnen Kuusinen i Kotka på Juha Vainion katu 95. Sommartid kan du åka med den kostnadsfria förbindelsefärjan varje dag förutom på tisdagar och vintertid ett par gånger i veckan.

Förbindelsefärjan är i första hand avsedd för bofasta och näringsidkare på öarna (lagen om främjande av skärgårdens utveckling) och ruttrafiken är inte dimensionerad för turism. Oftast finns det plats ombord även för turister, men under högsäsong kan det ibland hända att båten blir full innan alla villiga hunnit kliva på. Därför rekommenderar vi att man vänder sig till serviceföretagen för att komma ut till skärgården när säsongen är som intensivast.

I hamnen Kuusinen finns kostnadsfria parkeringsplatser, men bara ett mycket begränsat antal. Du kan också lämna bilen på parkeringsplatsen vid Sapokka passagerarhamn.

Se Finferries tidtabeller här

MeriSets kryssningar

MeriSets vattenbussar och kryssningar tar dig till många fantastiska destinationer i skärgården, till exempel öarna Tammio och Ulko-Tammio. På MeriSets Vikla-fartyg finns ett kafé där resenärerna kan köpa salt och sött tilltugg och förfriskningar. MeriSet trafikerar från Sapokka hamn i Kotka.

Tidtabeller

Med Klippan till Varissaari

M/S Klippan tar passagerare till och från Varissaari utanför Kotka varje timme. Avgångshamnen är Sapokka.

Tidtabeller

Kotka Lines

Kotka Lines kör reguljärtrafik till Rankö och Fagerö. Köp din resa i förväg i webbutiken. Tidtabeller och priser finns på Kotka Lines webbplats.

Kotka Lines

Till Svartholm

M/S Mistral kör passagerare mellan Skeppsbron i Lovisa och sjöfästningen Svartholm. Förhandsboka din biljett på internet!

Tidtabellerna till Svartholm

Dina rutter, dina tider

Boka transport eller en kryssning och välj själv vart du vill åka och i vilket tempo du vill låta dagen ute till sjöss flyta fram. Utbudet är stort, du kan välja mellan allt från en segelskuta till en ribbåt.

Boka transport eller en kryssning

Boka upp­le­vel­ser­na för din resa i vår webbutik!

Boka här

Axplock från bloggen