Kommuner och städer i regionen

Endast en timme österut från huvudstadsregionen, i Finlands sydöstra hörn, finns Lovisa, Pyttis, Kotka, Fredrikshamn, Vederlax och Miehikkälä med många smultronställen för resenären. Här kan du upptäcka än så länge relativt okända pärlor i Östra Finska vikens skärgård, njuta av de prisbelönade parkerna i maritima Kotka, den historiska cirkelstaden Fredrikshamn med tusentals berättelser och den före detta spastaden Lovisas pittoreska trähuskvarter. Mäktiga Kymmene älv rinner genom regionen i flera fåror och erbjuder södra Finlands bästa ställen för forsränning, paddling, fiska och forssimning. Gränstraktens storslagna skogar och spängerna i myrmarkerna lockar besökaren till den fridfulla, rena naturen.

Havsstaden Kotka

Endast en timme österut från Helsingfors, vid Kymmene älvs utlopp på Finska vikens kust hittar du ett semestermål som är känt för sina fantastiska parker, kulturupplevelser och naturligtvis stadsfestivalen Havsdagarna. Från Kotka kan du också ta dig ut till Östra Finska vikens unika skärgård och Maritimcentret Vellamos utställningar är bland de bästa i landet. Välkommen till maritima Kotka, äppelmunkarnas stad och hemmet för rent spel och jazz!

Havsstaden Kotka

Fredrikshamns tusentals berättelser

Fredrikshamns specialiteter är stadens radialplan innanför fästningen, evenemangsarenan Fredrikshamns bastion och stadens internationella och händelserika historia. I centrala Fredrikshamn finns också en garnison och den aktiva hamnen är en port ut till havs.

Sätt dig i torgkaféet med lokalborna och bekanta dig med lokala produkter på Salutorget. Många lunchställen i staden erbjuder smidiga buffetluncher och de stämningsfulla och historiska kaféerna lockar med bakverk som smälter i munnen. I Fredrikshamn kan du avsluta den aktiva semesterdagen med en middag på något av cirkelstadens stämningsfulla restauranger eller välja smidig hämtmat.

Fredrikshamns tusentals berättelser

Stämningsfulla Lovisa

Kom och bli förälskad i Lovisa så har du alltid en anledning att återvända! Lovisa charmar med sin vänliga skönhet, avslappnade stämning och ett originellt evenemangsutbud.

Avsluta den händelserika dagen med en god måltid – Lovisas tjusiga kaféer och restauranger utmanar din viljestyrka! Men det är ju semester.

Stämningsfulla Lovisa

Pyttis mitt i naturen

Pyttis skämmer bort resenären. Här kan du tillbringa dagen vid havet eller i den vackra skärgården, i idylliska miljöer vid Kymmene älv eller på en vandringstur i nationalparkens myrområden. De många historiska destinationerna påminner om Pyttis fascinerande förflutna.

Upplev naturen på en fyrhjulingsutflykt, en fisketur, på hästryggen, kör gokart eller gör en älvkryssning!

Pyttis mitt i naturen

Havsnära Vederlax längst ut i sydost

Till och med den ryska kejsaren semestrade i Vederlax, varför inte du också! Strandklipporna längst ut i sydöstra hörnet av landet fylls av fågelskådare på våren och hösten och på sommaren vimlar det av glatt stugfolk, torghandlare och båtfarare i hamnen i Klamila. Njut av fantastiska landsbygdslandskap vid herrgården Harjun Hovi och lär dig om landets historia vid Bunkermuseet i ett fantastiskt skogslandskap. Toppa upplevelserna i naturen med en liten flärd av lyx på ett shoppingbesök till Zsar Outlet Village i Vaalimaa. Mångsidiga Vederlax väntar på dig!

Havsnära Vederlax längst ut i sydost

Miehikkälä i lugnet på landet

Resmålen i Miehikkälä knyter till vår fantastiska natur. Vårt resmål nummer ett är Salpalinjemuseet som presenterar Finlands krigshistoria i grönskande utomhusmiljöer och leder besökaren att bekanta sig med spännande objekt på försvarslinjen Salpalinjen, såsom korsur (nedgrävda skyddsrum) och förbindelsegravar.

Den mångformiga naturen i Miehikkälä erbjuder fantastiska utflyktsmöjligheter, till exempel en vandring på Salpastigen eller en cykeltur i kulturlandskapet i älvdalen vid Vaalimaanjoki.

 

Miehikkälä i lugnet på landet

I Kotka-, Fredrikshamn- och Lovisaregionen får du upptäcka och uppleva både stämningsfulla kuststäder och fantastisk natur. Vårt lands rika historia mellan två stormakter och den starka sjöfartstraditionen syns överallt i regionen på befästningsruiner och i skärgårdsdestinationer. Kom och upptäck!

Boka upplevelserna för din resa i vår webbutik!

Boka här

Axplock från bloggen