Se och upplev

Vi har garanterat något för alla – oavsett om du kommer ensam, med en vän eller med hela familjen. Våra destinationer ligger nära varandra: med bil kör du genom regionen på en timme och restiden från Helsingfors är likaså bara en timme. Det lönar sig alltså att boka in flera destinationer under en och samma resa!

Kaunissaari

I Kotka presenteras gränstraktens fantasieggande historia i Maritimcentret Vellamo och den finländska vattennaturen i Maretarium. Följ med på en upptäcktsresa i historiska Fredrikshamn, en unik cirkelstad med tusentals berättelser. Naturen i Valkmusa nationalpark mäter sig med vildmarkerna hundratals kilometer bort i Lappland och i Lovisa hittar resenären pittoreska miljöer i den tidigare spastadens kvarter.

Vandra längs Salpalinjen i tappra soldaters fotspår och övernatta i en bunker. Semestra i äkta finländska landsbygdslandskap hos får och alpackor. Kymmene älvs brusande forsar bjuder på mer fartfyllda aktiviteter. Hos oss är Östra Finska viken och dess öppna landskap närvarande nästan överallt.

Du är kanske också intresserad av dessa Andra intressanta tips

Prisbelönta parker i Kotka

Finn prisbelönta parker, mångsidiga vandringsleder och historiska kvarter.

Varje park är unik och värd att besöka året runt.
Läs mer

Axplock från bloggen