Aktiviteter

Paddla, cykla, segla, fiska, ta ett dopp i kallt vatten eller en tur på SUP-brädan eller gör en ridvandring. Naturen i sydöstra Finland bjuder på en enastående miljö för alla slags aktiviteter.

Cykling

Sydöstra Finlands cykelleder väntar på dig – hoppa på hojen och trampa hit för att uppleva våra vackra landskap!

Cykling
Valkmusan kansallispuisto

Vandring

Söker du sig helst till skogen under din lediga dag? Hos oss hittar du många slags vandringsleder.

Vandring

Paddling

Finland är paddlarens paradis och Kymmene älv bjuder på fantastiska utflyktsmål längs vattenvägarna. Lokala företagare transporterar kanoten till din önskade startplats och hämtar upp den där äventyret tar slut.

Paddling

Strömfors Bruk

Njut av naturen och vykortsvyer i den unika järnbruksorten Strömfors, bara en timmes bilresa från Helsingfors. Här glömmer du vardagen och kopplar av i en vacker miljö. Upplev Kymmene älv (Kymijoki på finska), som kallas Finländska Amazonen, med kajak eller SUP-bräda. Vandra runt det vackra Skukulträsket (Kukuljärvi på finska), bada jurtabastu eller besök ett konstgalleri, en sommarteater eller ett verkstadsmuseum. Strömfors har också flera restauranger, en butik och ett kafé. Du kan även övernatta på Strömfors Bed & Bistro och njuta av den vackra och unika järnbruksmiljön en dag till.

Strömfors bruk

Santalahti Resort

I Santalahti hittar du ett stort aktivitetsutbud från golf till snövandring, från charterturer till havs och privata yogapass till fotvandringar i betagande omgivningar vid havet. Hyr utrustningen på plats och tillbringa en avkopplande och mångsidig semester i detta femstjärniga semestercenter.

Santalahti Resort

Kryssningar

Kliv ombord på en kryssning med MeriSet från bryggan i Sapokka hamn på Kotkansaari och upplev Östra Finska vikens oöverträffligt vackra skärgård. På MeriSets kryssningsbåtar M/S Vikla I, M/S Vikla II och M/S Vikla III får du njuta av havets doft och glittrande vågor, havsfåglarnas skrik, vågornas skvalpande och den unika skärgårdsnaturen.

Kryssningar

Alpackagården Merikeinun Alpakat

Kom till oss för en skön dag! Merikeinun Alpakat bjuder på en trivsam landsbygdsmiljö med djur och natur.

Alpackagården Merikeinun Alpakat

Seppälä fårfarm

Seppälä fårfarm intill den 72 kilometer långa cykelleden på Salpalinjen erbjuder gårdssemester med varierande aktiviteter. Delta i fårskötseln och gosa med fåren, ta en tur till köpcentret Zsar på tio minuters avstånd från gården, gör en roddtur med guide på något av sjöarna i närheten eller upptäck bunkrarna på Salpalinjen.

Seppälä fårfarm

Fiske

Kymmene älv är södra Finlands bästa laxälv. Dess många fåror och mynningar och de lokala företagarnas serviceutbud skapar möjligheter för ett variationsrikt fiske.

Också Östra Finska viken erbjuder fantastiska platser för fiske. Bekanta dig med de lokala företagarnas serviceutbud och glöm inte ett besök till de traditionella fiskarbyarna i skärgården.

Säsongen för havsfiske pågår i april–maj och i oktober–november och säsongen för älvfiske i juli–september.

Fiske

Lohilaani

Njut av laxfiske i berömda Siikakoski. Hos Lohilaani kan även familjens minsta prova på fiske och alla får garanterat napp!

Lohilaani

Forsränning

Kymmene älvs fantastiska forsar bjuder på fartens tjusning för våghalsen. Är du en av dem som vågar prova?

Forsränning

Aeronautica Arena

Är du sugen på en aktiv semester, nya upplevelser eller redo att tänja på dina gränser? Vad sägs om vindtunnel, inomhussurfing, upplevelseflyg eller safari? Aeronautica ordnar till exempel helikopterresor till Tallinn, båtutflykter till skärgården genom slussarna i Stråka, lunchutflykter med sjöflygplan till en öde ö eller nattlig forsränning med en vildmarksguide.

Aeronautica Arena

Paddelsurfing

Paddelsurfing eller ståpaddling är den senaste trenden inom vattensport. Du kan hyra en SUP-bräda till exempel vid Santalahti resort, på ön Varissaari eller hos de sakkunniga paddlingsföretagen i området.

Forssimning och surfing

Forssimning i Kultaankoski är en oförglömlig upplevelse. Vattendjupet är under en meter och den släta klippan är som en vattenrutschkana. Eller är du nyfiken på riktig älvboogie? Greppa en surfbräda och surfa loss!

Forssimning och surfing

Skärgården

Östra Finska viken har sin egen karaktär. Miljön som formats under istiden och av vattnet under århundraden är helt unik i sin mångfald. Skärgårdens fyra årstider ger alla sina egna speciella upplevelser.

Skärgården

Boka upplevelserna för din resa i vår webbutik!

Boka här

Axplock från bloggen