Seppälä fårfarm

Seppälä fårfarm ligger nära Finlands sydöstra gräns i en fantastisk omgivning med skogar, åkrar och insjöar. Här erbjuds besökarna möjlighet att delta i fårskötseln eller gosa med fåren, göra en roddtur med guide på något av sjöarna i närheten eller upptäcka bunkrarna på Salpalinjen.

Logi erbjuds i ett privat hus med fyra sovrum. Här bor man bekvämt med ett sällskap på 8–10 personer, och om ni är fler, finns det under somrarna ytterligare fem sovplatser i en gäststuga på gården. Gården omges av fårhagen där tiotals finska lantrasfår går på sommarbete. Vi visar gärna våra gäster hur man umgås med fåren, berättar om hur fåren beter sig i flocken på betet och ni får även delta i skötseln av fåren. Prova på jobbet som fåraherde! För att våra gäster ska hinna landa och koppla av vid sidan av arbetet, tar vi helst bokningar på minst tre nätter.

Under våren 2022 bygger vi ett nytt grilltak och badtunna på gården. Efter en dag fylld med upplevelser kan våra gäster koppla av i badtunnan och njuta en måltid från grillen.