Cykling

På cykelkartan över sydöstra Finland finns olika ruttalternativ i Pyttis, Kotka, Fredrikshamn, Lovisa, Vederlax och Miehikkälä. De fina cykellederna i Kotka, Fredrikshamn och Lovisa tar resenären till städernas intressanta sevärdheter och kulturobjekt.

På den här sidan hittar du många färdiga ruttförslag för oförglömliga turer samt information om cykeluthyrning och andra tjänster till cyklister. Planera din cykelsemester kring besöksmål som intresserar dig och trevliga rastplatser!

Sydöstra Finlands cykelleder

På cykelkartan över sydöstra Finland hittar du en samling olika ruttalternativ på landsbygden. Planera din cykelresa med hjälp av vår karta, besök lokala kaféer och restauranger för smakliga pauser, upptäck sevärdheter och stanna gärna flera dagar. Med dessa rutter kan du också kombinera en dagstur till skärgården!

Sydöstra Finlands cykelleder

Forsrutten vid Kymmene älv

Forsrutten är en 24 km lång led som går i Kymmene älvs fantastiska landskap. Till turen på denna led kan du kombinera till exempel ett museibesök eller fiske vid forsen Langinkoski.

Forsrutten vid Kymmene älv

Fina Fred­rik­shamn

Hur många väderstreck kan du välja mellan om du startar cykelturen vid Rådhuset i Fredrikshamn? Upptäck den historiska fästningsstaden på cykeln. Leden är 16 km lång, passar familjer och kan cyklas med en vanlig stadscykel.

Fina Fredrikshamn

Välkommen på cykeltur!

Boka här

Cykelleden Byarnas berättelser

Ta in det genuint finska själslandskapet på cykelleden Byarnas berättelser som går i böljande åkerlandskap i de västliga byarna i kommunen Miehikkälä. Leden går på små byvägar på landsbygden, längs vilka du hittar många historiska besöksmål och vackra naturobjekt.

Cykelleden Byarnas berättelser

Kustleden till be­fäst­ning­ar­na

Finska vikens kust har under århundraden varit skådeplatsen för många stormaktsambitioner. På den nästan 90 km långa cykelleden kan du upptäcka befästningsverk från olika tider. Dela upp resan på till exempel två dagar och njut av sydöstra Finlands havslandskap i lugn och ro!

Kustleden till befästningarna

Sal­pa­lin­jens cykelled

Den 72 km långa Salpalinjens cykelled mellan Vederlax och Miehikkälä ger möjlighet att upptäcka sydöstra Finlands fascinerande historia och mångsidiga natur.

Salpalinjens cykelled

Museivägens cykelled

Museivägen, mer känd under namnet Kungsvägen, mellan Fredrikshamn och Vederlax är en del av den gamla postrutten från Bergen ända till Sankt Petersburg. Den 72 km långa Museivägens cykelled börjar i Fredrikshamn centrum och följer kusten hela vägen till Vederlax. Museivägen bjuder på mycket varierade cykling: kurvor och krökar, skarpa och mindre skarpa, kullar och knallar, upp- och nedförsbacke. Här blir cyklingen aldrig långtråkig.

Museivägens cykelled

Bruksrundan

Gör en cykeltur till de historiska bruksbyarna vid Kymmene älvs nedre lopp, Strömfors i Lovisa och Stockfors i Pyttis. Ledens längd är 26 km och du kan hyra en cykel hos lokala företag.

Bruksrundan

Cykelleden i na­tio­nal­stads­par­ken i Kotka

Hänförs av nationalstadsparken i Kotka! Den 45 km långa leden i nationalstadsparken i Kotka går till östra Finska vikens havslandskap, parker i stadens centrum och Kymmene älvs stränder.

Cykelleden i nationalstadsparken i Kotka

Ut­sikts­le­den längs Kymmene älv

Utsiktsleden längs Kymmene älv gör besökaren glad med sina vackra och bördiga åkrar, skogsetapper och en trolsk atmosfär. Leden börjar i Kotka, fortsätter via Pyttis till Kouvola och därifrån tillbaka till Kotka.

Utsiktsleden längs Kymmene älv

Stadsrundan i Lovisa

Se Lovisa på cykelryggen. Vi lovar att du inte åker vilse, staden är inte stor. Men fin är den!

Läs mer

Hyr en cykel

I Kotka och Fredrikshamn kan du hyra en stadscykel med en mobilapplikation och i Lovisa finns cykeluthyrning på Skeppsbron. I Santalahti och vid Salpalinjen erbjuds fatbikes för mer utmanande terräng. Det är bara att hoppa på sadeln!

Läs mer

Cykelkartor över Kotka och Fred­rik­shamn

Ladda ned cykelkartorna över Kotka och Fredrikshamn här:

 

Boka upp­le­vel­ser­na för din resa i vår webbutik!

Boka här

Axplock från bloggen