Pyöräily

Kaakon alueen retkipyöräilykarttaan on merkitty erilaisia pyöräiltäviä reittivaihtoehtoja Pyhtään, Kotkan, Haminan, Loviisan, Virolahden ja Miehikkälän maaseutualueilla. Myös Kotkan, Haminan ja Loviisan kaupunkialueilla on hyvä ja mielenkiintoinen pyöräilyreitistö nähtävyyksineen ja kulttuurikohteineen.

Tältä sivulta löydät monta unohtumatonta valmista reittiä pyöräilijöille, tietoa pyörävuokrauksesta ja palveluista pyöräilijöille. Suunnittele oma pyöräilylomasi sinua kiinnostavien kohteiden ja mukavien taukopaikkojen mukaan!

Kaakon retkipyöräilyreitistö

Kaakon maaseudun pyöräilykartasta löydät kokoelman erilaisia reittivaihtoehtoja. Suunnittele oma pyöräilyreittisi karttamme avulla, viivy vaikka useampi päivä ja piipahda matkan varrella herkuttelemassa paikallisissa kahviloissa ja ravintoloissa sekä tutustumassa nähtävyyksiin. Näihin reitteihin voit yhdistää vaikka päiväretken saaristoon!

Kaakon retkipyöräilyreitistö

Kymijoen koskikierros

Reitti on pituudeltaan 24 kilometriä ja se kulkee upeissa Kymijoen maisemissa. Tähän retkeen voit yhdistää esimerkiksi museokäynnin tai kalastustuokion Langinkoskella.

Kymijoen koskikierros

Hamina haltuun

Kuinka moneen ilmansuuntaan voitkaan pyöräillä Haminan Raatihuoneelta? Tutustu historialliseen linnoituskaupunkiin pyörän satulasta käsin. 16 km reitti sopii koko perhelle ja tavallisille kaupunkipyörille.

Hamina haltuun

Kylien kertomaa - pyöräilyreitti

Uppoudu supisuomalaisiin sielunmaisemiin Kylien kertomaa -pyöräilyreitillä maaseudun viljavien peltomaisemien äärellä Miehikkälän kunnan läntisissä kylissä. Reitti kulkee pieniä maaseudun kyläteitä, joiden varrella on paljon historiallisia kohteita ja kauniita paikallisia luontokohteita.

Katso lisätietoa

Linnoitusten rannikko

Suomenlahden rannikko on ollut vuosisatojen saatossa monenlaisten suurvaltapyrkimysten näyttämönä. Tällä lähes 90 km pitkällä pyöräreitillä pääset tutustumaan eri aikakauden linnoituksiin. Kannattaa jakaa matka vaikkapa kahdelle päivälle ja nauttia Kaakkois-Suomen merimaisemista kaikessa rauhassa!

Linnoitusten rannikko

Salpalinjan pyöräilyreitti

Virolahdelta Miehikkälään ulottuvalla 72 kilometrin Salpalinjan pyöräilyreitillä voit tutustua kiehtovaan Kaakkois-Suomen historiaan ja monipuoliseen luontoon. 

Salpalinjan pyöräilyreitti

Museotien pyöräilyreitti

Hamina – Virolahti välillä oleva Museotie on osa Bergenistä aina Pietariin asti ulottunutta vanhaa postireittiä, joka tunnetaan paremmin Kuninkaantienä. Museotien pyöräilyreitti on 72 km pitkä, se alkaa Haminan keskustasta ja kulkee rannikkoa mukaillen Virolahdelle asti. Museotie on erittäin vaihteleva pyöräilyreitti, on kaarretta, loivaa ja jyrkkää, on mäkeä ja nyppylää sekä myötäistä. Reitillä ei aika tule pitkäksi.

Museotien pyöräilyreitti

Ruukkikierros

Tutustu pyöräillen Kymijoen alajuoksun historiallisiin ruukkikyliin Loviisan Ruotsinpyhtään Strömforsissa ja Pyhtään Stockforsissa. Reitillä on pituutta 26 kilometriä ja pyörän voit vuokrata lähialueen yrittäjiltä.

Ruukkikierros -pyöräilyreitti

Kotkan kansallisen kaupunkipuiston pyöräilyreitti

Ihastu Kotkan kansalliseen kaupunkipuistoon! Tämä 45 km pitkä reitti kulkee läpi Kotkan kansallisen kaupunkipuiston kohteiden itäisen Suomenlahden merialueilla, keskustan puistoissa sekä Kymijoen rannoilla.

Kotkan kansallisen kaupunkipuiston pyöräilyreitti

Kymijokivarren maisemareitti

Kymijokilaakson maisemareitti ilahduttaa kauniilla, viljavilla pelloillaan, metsäisillä taipaleillaan ja lumoavalla tunnelmallaan. Reitti alkaa Kotkasta ja kulkee Pyhtään kautta Kouvolan puolelle palaten sieltä takaisin Kotkaan.

Kymijokivarren maisemareitti

Kotkan puistokierros

Tutustu Kotkansaaren palkittuihin puistoihin pyöräillen.

Lue lisää

Loviisan kaupunkikierros

Näe Loviisa pyörällä. Lupaamme että et eksy, sillä kaupunki ei ole suuri. Mutta söpö se on.

Lue lisää

Vuokraa pyörä

Kotkassa ja Haminassa voit vuokrata kaupunkipyörän mobiilisovelluksella. Loviisassa saat fillarin allesi Laivasillalta. Santalahdessa ja Salpalinjalla tarjolla on fat bikejä vaativampaan maastoon. Ei muuta kuin satulaan!

Lue lisää

Kotkan ja Haminan pyöräilyreittikartat

Lataa tästä Kotkan ja Haminan pyöräilyreittikartat:

 

Pyöräilijän palvelut

Löydät pyöräilijän tankkauspisteet ja muut pyöräilijäystävälliset kohteet tuote- ja palvelulistauksestamme pyöräilijälogon avulla. Ihanien maaseutureittiemme varrella on tunnelmallisia yöpymispaikkoja fillaristeille!

Palvelut pyöräilijöille

Varaa matkallesi elämyksiä verkkokaupastamme

varaa

Poimintoja blogistamme