Kymijoen kaksi kaupunkia -pyöräilyreitti

Kymijoen kaksi kaupunkia -pyöräilyreitti alkaa Kouvolan rautatieasemalta ja suuntaa sieltä etelään jokivartta seuraillen. Matkalla koet luonnon rauhan, kosken pauhun ja historian havinaa. Reitin varrella näet isoja paperitehtaita, pieniä maaseutukyliä, hienoja koskia ja jokimaisemia.

Tällä pyöräilyreitillä voit yöpyä esimerkiksi Kotkansaarella hotellissa ja Kymijoen koskien varrella mökissä. Kotkan keskustasta löydät paljon palveluja ja maamme upeimmat puistot. Kotkan Langinkoskella voit hypätä Tuula-alukseen, joka vie sinut Katariinan Meripuistoon. Sieltä matka jatkuu puistoja ja merenrantoja pitkin kohti Kotkan keskustaa. Pysähdy Siikakosken Koskipuistossa lounaalla ja uimassa ja katsasta Pyhtään keskiaikainen kivikirkko matkalla ruukkikyliin.

Kouvolasta Kotkaan poljetaan keskimäärin kahdessa päivässä. Kotkaan saavuttaessa sinulla on mahdollisuus palata takaisin Kouvolaan samaa reittiä pitkin tai vaihtoehtoisesti paikallisjunan kyydillä. Jos intoa riittää ja polkeminen ei tunnu pohkeissa, voit jatkaa reittiä Kymijoen läntisemmän haaran (Hirvikoskenhaara) kautta. Tämä reittiosuus tarjoaa viehättävän kokonaisuuden jokilaakson teollisuushistoriaa, kauniita viljavainioita ja luontoa.

Reitti Hirvikoskenhaaran kautta tutustuttaa sinut kahteen ruukkimiljööseen Strömforsiin ja Stockforsiin, jotka ovat patruunasukupolvien peruja. Tämä osuus päättyy takaisin Kouvolaan ja kestää 2-3 päivää. Reitillä kohtaat nykyajan ja menneisyyden, nauttien samalla Kymijoen kauneudesta ja monipuolisista maisemista. Mahtavissa maisemissa huomaamatta olet jo toisessa kaupungissa.

Kymijoen kaksi kaupunkia -pyöräilyreitti tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua Kymijoen alueen monipuoliseen luontoon ja rikkaaseen teollisuushistoriaan. Reitti sopii niin rauhallisesta pyöräilystä nauttiville kuin historiasta kiinnostuneille matkailijoille. Nauti luonnon rauhasta ja historiallisista nähtävyyksistä tällä ainutlaatuisella pyöräilyreitillä!