Porvoo-Strömfors - Vanhan Viipurintien historiareitti

Tervetuloa nauttimaan Itä-Uudenmaan upeasta historiasta ja mahtavista maisemista pyöräreitillä Porvoosta Strömforsin ruukkiin! Tämä noin 90 kilometrin reitti kulkee Vanhaa Viipurintietä seuraillen, tarjoten pyöräilijöille mahdollisuuden tutustua alueen historiallisiin kartanoihin, kauniiseen luontoon ja perinteisiin maalaismaisemiin. Matkalla voit vierailla esimerkiksi Bosgårdin kartanossa, Ilolan Postimäessä ja Malmgårdin linnassa sekä nauttia Loviisan idyllistä.

Reitti alkaa Porvoon Vanhasta kaupungista ja kulkee Bosgårdin kautta Ilolan kylään, jossa sijaitsee Suomen parhaiten säilynyt mäkitupalaisalue. Koskenkylän ja Malmgårdin kautta reitti jatkuu kohti Pernajaa, jossa tutustut Mikael Agricolan historiaan ja vierailet 1400-luvun Pernajan kirkossa. Pysähdy uimassa Pernajan ihastuttavalla uimarannalla ja jatka polkemista kohti Loviisaa, jossa nautit pikkukaupungin viehättävistä kaupoista ja kahviloista.

Loviisasta reitti jatkuu Ahvenkosken kautta Strömforsin ruukkiin. Reitin voi pyöräillä päivässä, mutta matkan varrella on myös mahdollisuus yöpyä ja tutustua alueen historia- ja luontokohteisiin ajan kanssa. Tämä historiallinen pyöräreitti tarjoaa unohtumattoman elämyksen Itä-Uudenmaan kauniissa ja historiallisissa maisemissa.

Tutustu yksityiskohtaisiin reittiohjeisiin Outdoor Activessa ja tule nauttimaan historiasta ja luonnosta Itärannikon pyöräilyreiteille!