Museotien pyöräilyreitti

HaminaVirolahti välillä oleva Museotie on osa Bergenistä aina Pietariin asti ulottunutta vanhaa postireittiä, joka tunnetaan paremmin Kuninkaantienä. Museotie alkaa Haminan keskustasta ja kulkee rannikkoa mukaillen Virolahdelle asti. Museotie on erittäin vaihteleva pyöräilyreitti, on kaarretta, loivaa ja jyrkkää, on mäkeä ja nyppylää sekä myötäistä. Reitillä ei aika tule pitkäksi.

Museotien varrelle jää kolme idyllistä rannikkokylää: Mäntlahti, Klamila ja Ravijoki. Myös reitin kääntöpaikkana toimiva Virolahtikin voidaan lukea tähän samaan ryhmään. Kylistä löytyy monenmoista nähtävää, esim. Klamilassa voi tutustua kuuluisan säveltäjän Uuno Klamin elämään ja Ravijoella kannattaa tehdä pikku poikkeama reitiltä ja käydä tutustumassa Harjun Hoviin ja idylliseen Kiessikahvilaan (auki kesäisin). Ravijoella pyöräreitti läpäisee viime sotien aikaisen puolustuslinjan ja aivan reitin vieressä on parikin kallioon louhittua tunnelia, joihin pitää käydä tutustumassa. Varaathan tätä varten taskulampun mukaasi. Reitin kokonaispituus on 72 km.

Paluumatkan voi tehdä samaa reittiä takaisin tai polkea vanhaa valtatietä pitkin takaisin Haminaan. Muista poiketa myös Virolahden Bunkkerimuseossa (auki kesäisin).

Katso tarkemmat reittitiedot ja navigoi Outdoor Activessa.