Kryssning med MeriSet

Meriset har kryssat i Östra Finska viken redan i 40 år och vi tar våra besökare till de vackraste skärgårdsöarna i hela Finland, till exempel Tammio med den gamla skärgårdsbyn eller Ulko-Tammio med orörd, fridfull natur som hör till Östra Finska vikens nationalpark.

Kryssningssäsongen startar i maj, på traditionellt vis med arktiska fågelskådningskryssningar. Om du längtar efter berättelser, historiens vingslag och skärgårdsturer längs vackra och skyddade farleder, gör en älvkryssning eller en kryssning utanför Kotka. Vi gör också temakryssningar: upplevelserika fågelskådningskryssningar, musikkryssningar, midsommarfirande till sjöss och piratäventyr för barnen. Olika slags kryssningar ordnas också under Kotka Havsdagar och militärmusikfestivalen i Fredrikshamn, Haminan Tattoo.

Tuurimoottori (tur + motor) är den lokala benämningen för vattenbussar som trafikerar enligt en turtidtabell. Välj en utflykt som passar din smak och hoppa ombord!

MeriSets kryssningar med M/S Vikla I, M/S Vikla II och M/S Vikla III avgår från Sapokka hamn på Kotkansaari. Nära bryggan i Sapokka finns gratis parkeringsplatser.

Vi ses till sjöss!

Läs mer på Merisets egna webbsida: