Aino ja Alvar Aallon Itärannikko

Aino ja Alvar Aallon arkkitehtuuri ja design houkuttelee kansainvälisiä matkailijoita Itärannikolle aina Kaukoidästä saakka. Tutustu arkkitehtipariskunnan laajimpaan toteutuneeseen suunnittelutyöhön Kotkan Sunilassa, ja muihin Aalto-kohteisiin kuten Haminan Petkeleeseen teemareiteillämme. Yövy Aallon suunnittelemassa kodissa, ja nauti tilauksesta ryhmäsi kanssa arkkitehtibrunssi entisen tehtaanjohtajan asunnossa Kantolassa.

Sunilan Kantola

Aallot suunnittelivat Sunilaan sellutehtaan ja sen työntekijöille asuinalueen Kotkan Sunilaan 1930-luvun lopulla. Kauniiseen metsälähiöön rakentui asunnot tehtaanjohtajalle, insinööreille ja muille tehtaan työntekijöille. Tehdasta nimitettiin aikoinaan maailman kauneimmaksi tehtaaksi ja työväestön asuntoja pidettiin korkealaatuisina.

Tehtaanjohtajan asunnossa Kantolassa vierailet taidenäyttelyissä ja konserteissa, tai järjestät tapahtuman omalle ryhmällesi. Tilauksesta pääset ryhmän kanssa nauttimaan arkkitehtibrunssia tähän kulttuurihistoriallisesti merkittävään rakennukseen merellisessä Sunilassa.

Kantolan arkkitehtibrunssi 

Aino A.

Kotkalainen kirjailija Jari Järvelä julkaisi vuonna 2022 romaanin Aino A. joka kertoo Alvar Aallon puolison Aino Marsio-Aallon elämästä. Tästä kirjasta työstettiin näytelmä, joka sai ensi-iltansa Kotkan Kaupunginteatterissa 16.9.2023, ja pyörii nyt teatterin ohjelmistossa. Tarina avaa arkkitehtipariskunnan elämää ja työntekoa, ja tarjoaa meille näkökulmia tarinoihin kulttuurihistoriallisesti merkittävien luomusten takana.

Kotkan Kaupunginteatteri

Poimintoja blogistamme