Aino ja Alvar Aallon Itärannikko

Aino ja Alvar Aallon arkkitehtuuri ja design houkuttelee kansainvälisiä matkailijoita Itärannikolle aina Kaukoidästä saakka. Tutustu arkkitehtipariskunnan laajimpaan toteutuneeseen suunnittelutyöhön Kotkan Sunilassa, ja muihin Aalto-kohteisiin kuten Haminan Petkeleeseen teemareiteillämme. Yövy Aallon suunnittelemassa kodissa, ja nauti arkkitehtibrunssi entisen tehtaanjohtajan asunnossa Kantolassa. Kirsikkana kakun päällä pääset kiertämään ihastuttavia yksityiskoteja kesäisessä Sunilan Aalto-kodit -tapahtumassa.

Sunilan Aalto-kodit -tapahtuma

Elokuun viimeisenä viikonloppuna pääset kurkistamaan sunilalaisiin yksityiskoteihin Sunilan Aalto-kodit tapahtumassa. Kesällä 2023 ensi kerran järjestetty tapahtuma hurmasi heti kaikki arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneet. Varaa lippusi ajoissa!

Sunilan Aalto-kodit

Arkkitehtibrunssi

Tehtaanjohtajan asunnossa Kantolassa vierailet taidenäyttelyissä ja konserteissa, tai järjestät tapahtuman omalle ryhmällesi. Tilauksesta pääset ryhmän kanssa nauttimaan arkkitehtibrunssia tähän kulttuurihistoriallisesti merkittävään rakennukseen merellisessä Sunilassa.

Kantolan arkkitehtibrunssi 

Sunilan Kantola

Aallot suunnittelivat Sunilaan sellutehtaan ja sen työntekijöille asuinalueen Kotkan Sunilaan 1930-luvun lopulla. Kauniiseen metsälähiöön rakentui asunnot tehtaanjohtajalle, insinööreille ja muille tehtaan työntekijöille. Tehdasta nimitettiin aikoinaan maailman kauneimmaksi tehtaaksi ja työväestön asuntoja pidettiin korkealaatuisina.

Sunilan Kantola

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme