Kantolan arkkitehtibrunssi 

4.8.2023

Monien makujen arkkitehtibrunssi on suunniteltu Aino ja Alvar Aallon arkisten ja juhlavien tilojen sekä onnellisten ympäristöjen kunniaksi. Brunssin tarjonta yhdistää Kymenlaakson ruokaidentiteetin raaka-aineet arkkitehtuuriin ja kuuluisan arkkitehtipariskunnan matkatarinoihin. Italia oli Aaltojen yksi inspiraation lähde. Sen vuoksi italialainen keittiö on tarjoilun yksi kulma. Toinen tärkeä teema on luonto ja kolmas kokonaisuuden yhteen kutova muotoilu. Brunssi sisältää muun muassa foccacia leipäsiä, marinoituja silakkapihvejä katajanmarjoilla ja mustikka-timjami pannacottaa.

Arkkitehtibrunssia on yhdessä toteuttamassa Kat’s Cafe Kotkasta, joka on lounasravintola, leipomo ja tarjoaa pitopalvelua. Brunssipöytä on nautittavana tilauksesta sekä voidaan muokata asiakkaan tarpeiden mukaan, esimerkiksi illalliskattauksena tai lisäämällä ruokailuun ohjelmaa, kuten arkkitehtiluennon tai keskustelutilaisuuden.

Tietoa brunssista ja varauksista saat Sunilan Kantola Oyn verkkosivuilta.

Alvar Aalto Kotkassa

Kantola valmistui Sunilan sellutehtaan johtajan Lauri Kannon kodiksi vuonna 1937. Myös pieni kylämäinen Sunilan kaupunginosa keskellä mäntymetsää, meren rannassa ja tehtaan tuntumassa on luonnosteltu Aaltojen piirustuspöydällä. Alvar Aalto kävi Sunilassa ensikerran vuonna 1936 ja aloitti välittömästi tämän jälkeen alueen asemakaavan ja asuinrakennusten suunnittelun.

Nykyään Kantola rakennuksen omistaa Sunilan Kantola Oy ja toimii muun muassa kokous- ja juhlatilana, majoituksena sekä muissa tilaisuuksissa oivana tilana, kuten tapahtumissa, konserteissa ja koulutuksissa.

Tarkempaa tietoa Sunilan Kantolan palveluista löydät heidän verkkosivuiltaan.