Kymenlaakson ruokaidentiteetti on saanut historiansa aikana monista suunnista vahvoja vaikutteita, jotka ovat rikastaneet alueen ruokakulttuuria. Alueen ravintola- ja matkailualan ammattilaiset ovat tutustuneet paikalliseen ruokaperinteeseen ja yhdessä ideoineet tarinan Kymenlaakso menulle, jossa hyödynnetään Itärannikolle ominaisia raaka-aineita ja makuja. Osa yrittäjistä on käyttänyt kaikkia raaka-aineita ja rakentanut alku-, pää-, ja jälkiruoan sisältävän menun. Osa on ideoinut kevyempiä vaihtoehtoja kokonaiselle menulle. Näin syntynyt Itärannikon makujen tarjotin sisältää niin fine dining-elämyksiä kuin ryhmille sopivia paketteja ja matkustavan perheen lounasratkaisujakin.
Tervetuloa maistelemaan Itärannikon makuja!
Mansikkalahden rannalta Kotkasta löytyy Mari Albrechtin kehittämä viihtyisä Beach Bar and Cafe. Rantaterassi houkuttelee herkuttelemaan lyhyen tai pitkän kaavan mukaan.
Kymenlaakson ruokaidentiteetin tarinasta Beach Bar and Cafe tarjoaa jälkiruokaosuuden ja on rakentanut siitä version rannan välipalaksi.
Nauti pienestä paussista Beach Bar and Cafen terassilla!
Meriniemen huvilan ravintola ja kesäterassi Marinero tarjoaa à la carte -annoksia Sapokan satamassa Kotkassa. Kauniissa huvilassa on useita erilaisia tiloja kokouksiin, tapahtumiin ja juhliin.
Tutustu historialliseen Meriniemen huvilaan ja sen palveluihin alta olevasta painikkeesta.
Kotkan saarella, meren ja Sapokan vierassataman tuntumassa toimiva Ravintola Wanha Fiskarin suosion salaisuus ovat tuoreet raaka-aineet sekä rakkaus mereen.
Ravintolan erikoisuutena ovat laadukkaat kalaruoat. Wanha Fiskarin Kymenlaakso menu sisältääkin merellisiä ja raikkaita makuja.
Tutustu Wanha Fiskariin ja sen tarjoamiin kotkalaisiin makuelämyksiin!
Kotkan saaristossa sijaitseva Ravintola Vaakku on korkeatasoinen ja elämyksellinen à la carte ravintola.
Ravintola Vaakun Kymenlaakso menun eri annokset perustuvat paikallisten raaka-aineiden tarinaan.
Tutustu Ravintola Vaakkuun ja ravintolan ainutlaatuiseen sijaintiin Varissaareen.
Tuula ja Jukka Aholan tunnelmallisessa Latopirtissä Haminan Kitulassa järjestetään kuukausittain yleisölle avoimia lounastilaisuuksia. Yksi näistä on Kymenlaakso menun noutopöytä, joka sisältää muun muassa monelle tuttua tillilihaa.
Tutustu Aholafarmin maatilamatkailun palveluihin sekä uuteen kiehtovaan Kymenlaakso menun noutopöytään.
Takatalo & Tompuri Breweryssä Virolahdella saadaan nauttia panimon omista oluista sekä rehdistä lähiruoasta tunnelmallisessa maalaisbistro KASKI Navetassa.
Maalaisbistron Kymenlaakso menu on koottu pitkälti lähialueen tuottajien raaka-aineita hyödyntäen.
Käy tutustumassa Takatalo & Tompuriin sekä videoon maatilan kokonaisvaltaisesta toiminnasta!
Seppälän lammastilalla Miehikkälässä Kymenlaakso menu koostuu buffetpöydän runsaasta ja terveellisestä lähiruoan kokonaisuudesta. Maistuvan ruoan ja kauniin maalaisympäristön lisäksi lammastilalta saa kokonaisvaltaisen kokemuksen elämästä lammastilalla.
Käy katsomassa video Seppälän lammastilan toiminnasta sekä tutustumassa tilan paikalliseen makuelämykseen!
Ravintola Olkihattu Virolahdella tarjoaa Kymenlaaksolle ominaisen makuelämyksen kolmen ruokalajin menussa. Herkullisen ja laadukkaan menun kaikki raaka-aineet on haettu Kymenlaakson tuottajilta.
Tutustu Olkihatun Kymenlaakso menuun sekä ravintolan toimintaan!
Tapahtuma- ja elämyskeskus Aeronautica Arenassa Pyhtään lentokentällä sijaitsee ravintola Aeronamnam, jossa voit aktiviteettipäivän merkeissä nauttia maukkaista menuista ja annoksista.
Aeronamnamin Kymenlaakso menuta voit nauttia Aeronautican ravintolassa ja yksityistilaisuuksissa. Menun raaka-aineet ovat valikoituneet Kymenlaakson ruokaidentiteetin mukaisesti sekä Aeronautican pääteemoista – maa, vesi ja ilma.
Käy tutustumassa Aeronamnamiin ja heidän huikeisiin elämyspaketteihinsa.
Sunilan Kantolassa tarjotaan Aallon pariskunnan kunniaksi monien makujen arkkitehtibrunssi.
Alvar Aallon suunnittelema Kantola on vuonna 1937 valmistunut entisen tehtaanjohtajan edustusasunto. Nykyään rakennus toimii kokous- ja juhlatilana sekä soveltuu monenlaisiin tilaisuuksiin.
Kantolan arkkitehtibrunssi on Sunilan Kantola Oy:n yhteistyössä Kat’s Cafen kanssa luoma makuelämys, joka on nautittavissa Alvar Aalto -viikolla Kotkassa 26.8.-3.9 sekä jatkossa tilauksesta. Brunssipöydän teemana on arkkitehtipariskunnan rakkaus Italiaan sekä suomalainen luonto ja muotoilu.
Ihastele arkkitehtibrunssin videota ja tutustu ainutlaatuiseen makuelämykseen!
Erämys Keisarin Kosken koskitila sijaitsee Kymijoen rannassa Kultaalla lyhyen ajomatkan päässä Kotkasta. Koskitilalla koet luonnon kauneutta, virkistystä erilaisten aktiviteettien parissa, saunomista ja herkuttelua hyvällä ruoalla.
Tutustu mahtavaan Kymijoen koskitilaan ja Erämys Keisarin Kosken palveluihin!
Malmgårdin ainutlaatuinen ympäristö sekä omat tuotteet inspiroivat rakentamaan illalliselämyksen, jonka toteuttamiseen asiakkaat osallistuvat. Illallinen Malmgårdin linnassa Loviisassa sisältää linnakierroksen kreivi Henrik Creutzin opastuksella, illallisen valmistamisen yhdessä keittiömestarin kanssa sekä illallisen nauttimisen linnan juhlavassa salissa.
Käy katsomassa video Malmgårdin illallisesta ja tutustumassa linnan historiaan sekä toimintaan.
Ravintola Olkihatussa Virolahdella nähtiin kesä- ja heinäkuussa Noora & Valtteri kesälaitumilla. Uudella kesänäyttämöllä oli tarjolla parisuhdekomediaa sekä maanläheistä Olkihatun Kymenlaakso Menuta. Kolmen ruokalajin menuta voi edelleen nauttia tilauksesta.
Käy katsomassa kesäteatterista video Olkihatun Show & Dinner, sekä tutustumassa ravintolaan alla olevasta painikkeesta.