Ravintola Wanha Fiskarissa maistuu aito kotkalaisuus

Ravintola Wanha Fiskarin suosion salaisuus ovat tuoreet ja aidot raaka-aineet sekä rakkaus mereen. Laadukkaat kalaruoat ja paikalliset raaka-aineet loistavat pääosassa ravintolan ruokalistalla. Ravintoloitsija Riitta Horto uskookin, että Kotkasta on hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi maan mielenkiintoisimmista kotimaista kalaa tarjoavista ravintolakaupungeista. 

Kotkassa osataan olla ylpeitä paikallisesta kalasta. Ja syystäkin, sillä satamakaupungin ruokakulttuurin kulmakiviä ovat vastapyydetyt meren antimet ja puhtaat raaka-aineet. Meri ja merenkulku kuuluvat olennaisena osana Kotkaan, jossa kalastus ja kaupankäynti ovat kukoistaneet jo vuosisatojen ajan.

Kotkan saarella, meren ja Sapokan vierassataman tuntumassa toimiva Ravintola Wanha Fiskari luottaakin korkealaatuisen, kotimaisen kalan vetovoimaan.

– Ostamme suoraan paikalliselta kalastajalegendalta tuoretta kalaa säännöllisesti. Kalastaja Holger Sjögren ajaa troolarinsa Sapokkaan, josta haemme pieniä eriä kalaa ravintolaamme. On upeaa, että hän huolehtii vielä yli 80-vuotiaana, että meidän asiakkaamme saavat syötäväksi tuoreinta mahdollista kalaa, Riitta kertoo.

Wanha Fiskarissa eletään ja hengitetään kalastusperinnettä. Yrittäjäpariskunnan toinen osapuoli Matti Horto työskenteli ennen ravintoloitsijaksi ryhtymistään kalastajana. Siksi ravintolakin perustettiin Sapokkaan, aivan meren rannalle. Ravintolan nimikin Wanha Fiskari viittaa kalastukseen ja mereen. 

Wanha Fiskarin Kymenlaakso menu sisältää raikasta salaattia, merellisiä herkkuja ja lopuksi maukasta jälkiruokaa, jotka yhdessä luovat herkullisen kokonaisuuden.

Katso tarkemmat tiedot menun tilaamisesta Wanha Fiskarin kotisivuilta.

Wanha Fiskarissa kalastajan lounasbuffet

Ruokalistan ykköstähteä, kalaa, tarjoillaan kotimaisten kasvisten, juuresten ja metsän antimien seurassa. Yrittäjäpariskunnalle on tärkeää, että raaka-aineet tulevat paikallisilta kalastajilta, luomutiloilta ja vastuullisilta tuottajilta.

– Vihanneksemme tulevat aina mahdollisuuksien mukaan omasta maasta. Pidän erityisesti kotimaisista kurkuista ja tomaateista. Leipäkorissa on aina tarjolla paikallista leipää, joka voi olla mehevää saaristolaisleipää tai perinteisellä hapanjuurimenetelmällä valmistettua ruisleipää lähileipomosta. Jälkiruoaksi meillä on usein tarjolla jotain tuoretta ja raikasta kotimaisista marjoista, jonka ukrainalainen kondiittorimestarimme ja kokkimme Elena on loihtinut, Riitta kertoo.

Wanha Fiskarissa mennään ihmisläheisesti aina asiakkaat edellä. Huippusuosittu lounasbuffet on usein auki niin kauan kuin syöjiä riittää.

– Tarjoilemme lounasta kello kahdestatoista kolmeen, mutta välillä käy niin, että syöjiä riittää vielä kolmen jälkeenkin. Emme koskaan jätä ketään nälkäiseksi, vaan tarjoilemme halukkaille lounasta niin pitkään kuin sitä toivotaan. Jossain vaiheessa lounas on kuitenkin pistettävä kiinni, jotta saadaan tilaa à la cartelle, Riitta naurahtaa.

Tarkemmat tiedot ravintolan aukioloajoista sekä tarjonnasta löydät heidän kotisivuiltaan.