Elämyksellinen retki Kymijoen rantaan - Erämys Keisarin Kosket

Erämys Keisarin Kosket sijaitsee Kultaalla lyhyen ajomatkan päässä Kotkasta, mutta kaukana arjen hälystä ja kiireestä. Sen koskitila tarjoaa pienille ja isoille ryhmille mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta, virkistyä erilaisten aktiviteettien parissa, saunoa ja herkutella hyvällä ruoalla.

Koskitilan pariskuntia ajatellen räätälöidyt paketit sisältävät majoituksen Laawu Kultainkoskessa, toiveita vastaavat aktiviteetit sekä paikan päällä valmistetun loimulohi-illallisen. Lohi on illallisen luonteva valinta, sillä Kymijoki on ainoa Etelä-Suomessa virtaava todellinen lohijoki. Laawu majapaikkana on jokaisen luontomatkailijan kerran elämässä koettava elämys. Puurakenteisen Laawun lasiseinästä avautuu pysäyttävän upea jokimaisema.

Kymijoen hurmaa

Kultaan koskitilalla on helppo inspiroitua tutkimaan Kymijokea hieman tarkemmin. Kymijoen 204 kilometrin matkalle Päijänteestä Suomenlahteen mahtuu ruukkialueita, voimaloita ja luonnon nähtävyyksiä sekä lukuisia kalastustarinoita.

Kymijoen tunnetuin kalastaja on ehkä ollut Venäjän keisari, Aleksanteri III, joka myös rakennutti Kotkan Langinkoskelle kalastusmajan 1890-luvulla. Majalla tai pikemminkin huvilalla keisariperheellä oli mahdollisuus olla vapaina Pietarin ankarasta hovielämästä ja nauttia kalastuksesta, puunhakkuusta, ruoanlaitosta ja toistensa seurasta. Kalastusmaja on kunnostettu alkuperäiseen asuunsa museoksi. Ennen Aleksanteria joella kalastivat munkit, jotka herättivät paheksuntaa paikallisten asukkaiden keskuudessa. Munkit kehittivät kalastusmenetelmän, joka mahdollisti menestyksekkään kalakaupan, mutta oli paikallisten mielestä riistokalastusta. Munkkien kalastus hiipui Haminan rauhaan vuonna 1809 eli jo hyvän aikaa ennen kuin Aleksanteri löysi oman lempipaikkansa.

Kultaalla majoittumisessa ja illallisessa on luksuksen tuntua, kokonaisuudessa on jotain ihanaa ja inspiroivaa, luonnon taikaa. Seuraava matka joelle voi sisältää vaikkapa koskenlaskua ja kalastusta tai pyöräretken rantareitillä.

Katso tarkemmat tiedot Erämys Keisarin Kosken palveluista heidän kotisivuiltaan.