Aholafarmin noutopöydässä puhuttava tilliliha

Maaseudun rauhaa kaipaavalle tai aktiviteettien ystävälle Aholafarm tarjoaa maukasta lähiruokaa ja monenlaisia aktiviteetteja.

Tuula ja Jukka Aholan maatilan entinen heinälato Haminan Kitulassa on saneerattu toimivaksi ja tunnelmalliseksi tilausravintolaksi, jossa myös kestitetään kuukausittain lounasruokailuja.

Latopirtissä voidaan järjestää kokouksia, yrityspäiviä ja perhejuhlia ympäri vuoden. Pirttiin mahtuu enintään 40 henkilöä istumaan. Ateriapalveluissa valitaan mieluisa menu tai sovitaan menun tarjonnasta yksityiskohtaisesti.

Lisätietoja Aholafarmin tarjoamista menuista on saatavilla heidän kotisivuilta ateria- ja pitopalvelut-osiosta.

Aholafarm valitsi Kymenlaakson ruokaidentiteetin tarinasta raaka-aineeksi karitsan ja rakensi siitä noutopöytäpaketin. Tuulan tutkittua alueen paikallista ruokaperinnettä, mieleen jäi tilliliha, jota alun perin tehtiin lampaasta ja tämä valikoitui Kymenlaakso menun päätuotteeksi. Katso yllä olevasta videosta miksi juuri tilliliha valikoitiin menun noutopöytään. Tillilihan lisäksi noutopöydässä on monia muita herkkuja. Perunat, juurekset ja muut raaka-aineet tulevat lähialueelta, samoin haetaan tillilihaan karitsan liha Seppälän lammastilalta Miehikkälästä.

Aholafarmin Kymenlaakso menu & karjalaiset- ja lähilounaat

Aholfarmin lähilounaita on tarjoiltu noin 10 vuoden ajan ja niitä järjestetään joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina, lukuun ottamatta kesä-, heinä- ja elokuussa. Ruokalista vaihtuu aina sesongin mukaan.

Aholafarm on osa Karelia à la carte -verkostoa, minkä myötä on järjestetty Aholafarmin karjalainen lounas joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Silloin noutopöydässä on ollut tarjolla perinteistä karjalaista ruokaa hieman laajemmalla kattauksella verrattuna lähilounaisiin.
Jatkossa karjalainen lounas tulee vuorottelemaan Kymenlaakso menu noutopöydän kanssa. Kaikilla lounailla tarjotaan itse tehtyä lähiruokaa.

Voit tutustua lounasmenuihin Aholafarmin kotisivuilta ja Facebook-sivuilta.