KASKI Navetta tarjoilee monipuolisia makuelämyksiä suoraan pellolta lautaselle

26.7.2023

Tunnettuja Kaski-oluita jo pian seitsemän vuoden ajan valmistanut Takatalo ja Tompuri Brewery sijaitsee Virolahdella, 330 vuotta vanhan maatilan pihapiirissä. Tilalta löytyy panimon omia oluita ja muita juomia myyvä Panimopuoti, aurinkoinen kesäterassi sekä tunnelmallinen maalaisbistro KASKI Navetta, jossa valmistetaan rehtiä, oluen kanssa hyvin yhteen sopivaa lähiruokaa. Annoksiin makua tuo tilan olut ja sitä pyritäänkin käyttämään ruoan valmistamisessa mahdollisimman paljon.

Oluessa käytettävät mallasohra ja kaura viljellään Takatalon pelloilla, vesi tulee omasta kaivosta ja savuoluiden maltaat savustetaan itse. Näin pystytään varmistamaan jokaisen KASKI-oluen tunnistettava maku ja tasaisen korkea laatu.

Viikoittain vaihtuvien annosten lisäksi KASKI Navetassa on tarjolla myös Kymenlaakso menu, joka on koottu pitkälti lähialueen tuottajien raaka-aineita hyödyntäen. Alkuruokana on keittoa maissista ja valkosipulista olutleivän kera, pääruokana paistettua siikaa, parsaa, yrttikaurattoa ja pilsner-hollandaise kastiketta. Maistuvan kokonaisuuden kruunaa jälkiruoka; vatkattua puolukkapuuroa, rosmariini-limekermaa ja mallasmurua. Menu on nautittavana tilauksesta ryhmille.

KASKI Navetan lähialueen herkkuja

KASKI Navetan annoksia ryydittää lisäksi uniikki herkku, hapanjuureen leivottu olutleipä, joka sisältää oluen valmistuksessa syntyvää vierrettä ja mäskiä. Herkkua voi ostaa myös kotiin vietäväksi Panimopuodista. Olutleipä on useamman pientuottajan yhdessä valmistama ruokatuote, josta kerrotaan lisää sivun alussa löytyvästä videosta. Takatalo & Tompuri pyrkii jatkuvasti tekemään yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja yritysten kanssa.

Takatalo & Tompurin isäntä Mikko Suur-Uskin mukaan KASKI Navetan tarjontaa voisi kuvailla sloganilla ”pellolta lautaselle”. Ruoka tehdään alusta pitäen itse ja valmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon pientuottajien ja lähialueen tuottajien raaka-aineita. Ravintolan ruokatarjonta pyritään pitämään mahdollisimman monipuolisena; välillä mennään rennosti burgerilla ja toisinaan taas nautitaan pitkän kaavan mukaan kolmen ruokalajin menuita. KASKI Navetan ravintolatarjonnan löydät heidän kotisivuiltaan.

KASKI Navetta on auki perjantaisin ja lauantaisin ja toimii myös tilausravintolana. Maatilan Panimopuodista voi ostaa KASKI-sarjan oluita, muita juomia ja olutleipää.

Katso tarkemmat aukioloajat Takatalo ja Tompurin kotisivuilta.