Takatalo & Tompuri

Takatalo & Tompuri Brewery on Virolahden Ravijärven kylässä sijaitseva panimo. Oluessa käytettävät mallasohra, kaura ja vesi tulevat omilta tiloilta ja vesi omasta kaivosta.

Panimon Kaski-oluet Pils, Vahva Lager ja Ruislager nimettiin keväällä 2021 European Beer Challenge luokkansa voittajiksi ja näin nappasivat kultamitalit yli 1000 oluen joukosta tässä arvostetussa kilpailussa Lontoossa. Vuonna 2022 Takatalo & Tompurin Savubock valittiin Suomen parhaaksi olueksi.

Kaski-nimi on syntynyt Takatalon ja Tompurin tiloilla jo esi-isien aikaan, jolloin peltomaita tehtiin metsiä kaatamalla ja polttamalla viljelysmaiksi. Kaskeamalla saatiin maaperästä ravinteikas viljelyä varten. Laadukkaasta ja korkealuokkaisesta raaka-aineista pantu olut on makumatka esi-isien juurille, jotka aikoinaan metsät pelloiksi kaskesivat.

Panimon oma puoti palvelee panimolla, josta olet enemmän kuin tervetullut hakemaan Kasket omaan jääkaappiin. Takatalo & Tompuri järjestää ryhmällesi tastingit, ja pellon laidassa voi iltaa viettää upeassa 70-luvun henkeä huokuvassa vintagetalossa, josta löytyy myös saunaosasto uima-altaineen. Maatilamajoitukseen mahtuu max. 12 hlön ryhmät.