Saaristo

Missä katse saa vapaasti vaeltaa tuulen silittelemiä luotoja, karu kohtaa kauniin, historian hurjat käänteet ja romantiikka elävät sulassa sovussa? Missä pienet kylät henkivät omaleimaista saaristolaistunnelmaa? Siellä on monilta salassa pysynyt saaristo, yksi eteläisen Suomen vetovoimaisimpia matkailukohteita. Tervetuloa nauttimaan Itäisen Suomenlahden upeasta saaristosta Kotkaan, Haminaan, Pyhtäälle ja Virolahdelle!

Suomen rosoisimman rannikon lukuisat vierassatamat ja poukamat kutsuvat rantautumaan. Kotkan Sapokan satamasta on lyhyt venematka alueen lähisaariin, joihin pääset joko omalla veneellä, yhteysaluksilla tai tilausajon kyydissä. Suositut venesafarit ja risteilyt Tammioon ja Ulko-Tammioon puolestaan avaavat saaristoa omanlaisessaan asussa.

Itäisellä Suomenlahdella on oma luonteensa. Jääkauden ja veden vuosisatojen aikana muovaama ympäristö on monimuotoisuudessaan täysin ainutlaatuinen. Saariston neljä vuodenaikaa tarjoavat kaikki omanlaisiaan elämyksiä. Saariston omaleimaisuus tiivistyy autenttisiin kohtaamisiin kalastajien ja muiden paikallisten asukkaiden sekä ympäröivän luonnon kanssa. 

Taianomainen saaristo tarjoaa seikkailuja ja tekemistä hurjapäille, mutta myös tilaa ja vapautta vain olla ja hengittää.

Millä olet liikkeellä?