Rankki

Kotkan saaristossa sijaitseva Rankki oli alun perin osa venäläisten perustamaa merilinnoituksen puolustuslinjaa, joka rakennettiin Pietarin kaupungin suojaksi. Vuonna 1916 saarelle oli sijoitettuna raskasta rannikkotykistöä ja Venäjän armeijan kasarmeja. Suomen itsenäistyttyä vuonna 1917 saaresta tuli osa Suomen puolustusta.

Entinen sotilassaari Rankki on kiehtova vierailukohde matkailijalle. Elä­köi­ty­neet so­ti­las­saa­ret kiin­nos­ta­vat mat­kai­li­joi­ta ja Rankissa onkin käynyt jo kymmeniä tuhansia vieraita tutus­tu­mas­sa 100 vuotta sul­jet­tu­na olleeseen so­ti­las­saa­reen.

Kauniilla Rankin linnakesaarella voit nauttia monipuolisesta luonnosta, kiehtovista historian tarinoista ja upeista merimaisemista. Selkeällä säällä näet Venäjän puolelle Suursaareen. Kallioisilla luodoilla paistattelet päivää ja pulahdat virkistävään meriveteen, mutta saaren sisäosista löytyy myös vehreitä metsiä ja erilaisia maastotyyppejä.

Rankki tunnetaan me­ri­sää­tie­do­tuk­ses­ta ”Kotka Rankki – ohutta yläpilveä”. Ohut yläpilvi ei ole vain legendaa vaan myös val­lit­se­vin säätila Rankissa.

Varaa opastettu kierros vanhaan venäläiskaudelta säästyneeseen puukasarmiin, sääasemalle tai tykkibunkkeriin ja kierrä saaren luontopolkuja. Sotkusta saat lounasta sekä makeita tai suolaisia suupaloja virvokkeen kera.

Rankkiin pääset joko FinFerriesin yhteysaluksella tai vesitaksilla Kotkan Sapokasta. Voit myös majoittua ja saunoa Rankissa. Katso ajankohtaiset tiedot Rankin omilta sivulta.