Svartholman merilinnoitus

Anna merituulten ja lempeiden auringonsäteiden vietellä sinut meriretkelle Suomenlinnan sisarlinnoitukseen Svartholmaan Loviisan edustalle! Ihastele restauroitua merilinnoitusta, jonka muureilta tähystettiin muinoin vieraita joukkoja taivaanrannassa ja jonka sokkeloihin suojauduttiin hyökkäyksen uhatessa.

Loviisanlahden suulla sijaitseva Svartholman merilinnoitus on Suomenlinnan sisarlinnoitus ja kuuluu samaan puolustusketjuun. 1700-luvun puolessa välissä valmistuneen Svartholman ruotsalainen linnoituskausi jäi varsin lyhyeksi sen antauduttua venäläisille lähes ilman vastarintaa vuonna 1808.

Svartholma on suosittu koko perheen käyntikohde, jonne kuljet reittiliikennelaivalla tai omalla veneellä. Tutustu linnoituksen historiaan näyttelyssä ja tee omatoiminen kävelykierros saarella. Lapsille on tarjolla oma suunnistustehtävä. Vatsan täytettä ja lääkettä kahvihampaan kolotukseen tarjoilee saaren kesäravintola upeine terasseineen.

Yöpyä voit joko omassa veneessäsi Svartholman 70-paikkaisessa vierasvenelaiturissa tai hurmaavassa Loviisassa. Yhteysaluksella pääset nopeasti, helposti ja turvallisesti Svartholman linnakesaarelle.  Lähtö ja paluu tapahtuvat Loviisan Laivasillalta. Katso ajantasaiset aikataulut ja hinnasto Svartholman omilta sivuilta.