Svartholman merilinnoitus

Loviisanlahden suulla sijaitseva Svartholman merilinnoitus on Suomenlinnan sisarlinnoitus ja kuuluu samaan puolustusketjuun. 1700-luvun puolessa välissä valmistuneen Svartholman ruotsalainen linnoituskausi jäi varsin lyhyeksi sen antauduttua venäläisille lähes ilman vastarintaa vuonna 1808.

Svartholma on suosittu koko perheen käyntikohde, jonne kuljet reittiliikennelaivalla tai omalla veneellä. Tutustu linnoituksen historiaan näyttelyssä ja tee omatoiminen kävelykierros saarella. Lapsille on tarjolla oma suunnistustehtävä. Vatsan täytettä ja lääkettä kahvihampaan kolotukseen tarjoilee kesäravintola Svartholm upeine terasseineen.

Yhteysaluksella pääset nopeasti, helposti ja turvallisesti Svartholman linnakesaarelle. Voit osallistua kiinteän aikataulun päiväristeilyille tai matkustaa reittiliikenteessä oman aikataulusi mukaisesti. Päiväristeilyillä saarella olemiseen jää aikaa noin kolme tuntia.  Lähtö ja paluu tapahtuvat Loviisan Laivasillalta. Katso ajantasaiset aikataulut ja hinnasto Svartholman omilta sivuilta.