Kaunissaari

Kaunissaari-nimisiä paikkoja on useampiakin, mutta se aito ja oikea löytyy Pyhtäältä, Itäisen Suomenlahden vesiltä, näppärän venematkan päässä Kotkan Sapokasta. Ilmainen yhteysalus Kaunissaareen lähtee Kotkan Kuusisen satamasta.

Kaunissaari on uskomattoman kaunis, legendaarinen kesän lomailuparatiisi. Saari on ollut matkailijoiden suosiossa jo 1950-luvulta lähtien. Täällä vanhaa Satamalahtea reunustavat punaiset ranta-aitat ja venevajat. Idylliset kalastajatalot pihapiireineen ja kapeine kujineen kutsuvat hengittämään 1930-luvun kalastajayhteisön tunnelmaa, josta tämä rustiikkinen saaristokylä muistuttaa. Saarta peittävät tuulien muovaamat hienot merimänniköt. Pohjois- ja itärannalla sijaitsevat pitkät hiekkarannat houkuttelevat loikoilemaan ja nauttimaan elämästä.

Tutustu Kaunissaareen pyöräillen tai patikoiden. Satamalahden rannalla on saaristolaismuseo, jossa on esillä mielenkiintoinen kokoelma saaren elämästä ja ihmisistä kertovaa esineistöä. Kauppa, kahvila, savustetun kalan ja käsitöiden myyntipisteet sekä legendaarinen ravintola Kaunissaaren Maja tarjoavat tilaisuuden herkutteluun ja tuliaisten hankintaan. Saaren pohjoisosassa on hyvä hiljentyä nauttimaan luonnosta ja retkeilystä, eteläosa tarjoaa enemmän menoa ja meininkiä, mutta myös kalastajakylän, jossa asutaan vuoden ympäri.

Katso lautta-aikataulut Kaunissaareen

Lautta-aikataulut

Katso kaikki saaristoliikenteen aikataulut

Saaristoliikenne

Katso uusimmat tiedot:

Lue lisää Kaunissaaresta:

Tutustu muihin saaristokohteisiimme

Itäinen Suomenlahti on monille vielä tuntematon aarreaitta. Kotkan, Haminan, Virolahden, Pyhtään ja Loviisan edustalta löydät toinen toistaan ihanimpia retkisaaria. Näistä riittää elämyksiä vaikka kuinka moneksi päiväksi. Aloita vaikkapa Haapasaaresta tai Varissaaresta ja jatka Tammioon ja Ulko-Tammioon. Osalle saarista pääset ilmaisella yhteysaluksella, osalle tuurimoottoreilla. Molemmat lähteävät Kotkansaarelta.

Saaristo

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme