Kaunissaaren Lomamökit

Kaunissaaren Lomamökit sijaitsevat Kaunissaaren koillisosassa niemellä, johon aurinko paistaa koko päivän. Hirsimökeissä nukut makoisat yöunet, hiekkarantaa riittää molempiin suuntiin silmänkantamattomiin ja Café Mustikka huolehtii siitä, että et pääse vieraantumaan herkullisesta ruokavaliosta tai väsähtämään kokkailuun.

Nauti luonnon rauhasta, tutustu aitoon kalastajakylään, sauno ja ui. Kaunissaari on lintutarkkailun, luontokuvauksen ja luonnon rauhaa kaipaavien paratiisi. Meri ympäröi sinut joka puolelta, ja kaakkoisosassa voit nauttia sekä upeista auringonnousuista että laskuista. Kysy paikallisilta yrittäjiltä meriretkiä Ristisaareen ja läheisille merialueille esimerkiksi lintujen kevät- ja syysmuuton aikaan. Mökkikylästä löydät lisäksi beach volley -kentän, joogalavan ja monenlaisia seurapelejä.

Lämmitetyissä hirsimökeissä majoittuu 1-2 aikuista keskellä kaunista mäntymetsää. Varusteina mökeissä on kahvinkeitin, vedenkeitin ja jääkaappi. Pienellä maksulla saat myös liinavaatteet käyttöösi. Sauna, suihku ja kuivakäymälä löytyvät läheltä mökkiä. Merenrannan tuntumassa on kesäkeittiö, jossa voi grillata ja kaksi saunaa, miehille ja naisille omansa. Saunat lämpiävät majoittujille joka päivä. Aamuisin saunoilla on suihkunkäyttö­mahdollisuus. Muina aikoina saunoja voi vuokrata yksityiseen käyttöön tai ryhmille, esimerkiksi saunailtoihin tai tyky-päiville. Lauteille mahtuu mukavasti 5 + 5 henkilöä. Jos porukka on suurempi, osa voi muiden saunoessa vilvoitella yhteisellä terassilla.

Mökkikylän Cafe Mustikassa voit nauttia herkullisista kahvi- ja ruokailuhetkistä. Tuoreet raaka-aineet tulevat läheltä: liha paikalliselta lihamestarilta, kala saaren kalastajilta ja mustikat piirakkaan lähimetsästä marja-aikaan. Kaikki leivonnaiset leivotaan paikanpäällä itse, myös mukaan otettavaksi. Näitä herkkuja käyvät ostamassa myös kyläläiset. Muistathan maistaa paikallista siikaa, herkkujen herkkua. Mustikasta löytyy myös Wifi ja tilaisuuden tullen elävää musiikkia.

Kaunissaareen pääset yhteysaluksella Kotkan Kuusisen satamasta. Yhteysalukset liikennöivät tiistaita ja poikkeuksia lukuun ottamatta joka päivä. Matka kestää noin 1,5 tuntia. Kävelymatka satamasta mökkikylään on reittivalinnasta riippuen 2-3,5 km. Tavarat kuljetetaan ja liikuntarajoitteisille vieraille järjestetään kuljetus talon puolesta. Saareen on mahdollisuus päästä myös yksityiskuljetuksella, jos se sopii paremmin omiin aikatauluihisi – tiedustele kuljetuksen hintoja Mustikasta!