Fagerö semesterstugor

Semesterstugorna på Fagerö finns i öns nordöstra del på en udde som har sol hela dagen. Timmerstugorna garanterar en god natts sömn, sandstranden sträcker sig i båda riktningarna så långt ögat kan nå och Cafe Mustikka ser till att hålla dig mätt och belåten, utan att behöva tröttna på matlagningen.

Njut av lugnet i naturen, strosa runt i en äkta fiskarby, bada bastu och simma i havet. Fagerö är paradiset för fågelskådaren, naturfotografen och för dig som söker fridfull natur. Här är du omgiven av havet och på udden har du fri sikt både över soluppgången och solnedgången. Fråga de lokala företagarna om utflykter till ön Ristisaari och närliggande havsområden till exempel under fåglarnas vår- och höstflyttning. I stugbyn hittar du också en beachvolleyplan, en yogaaltan och många sällskapsspel.

I de uppvärmda timmerstugorna mitt i den vackra tallskogen finns plats för 1–2 vuxna. I stugornas utrustning ingår kaffebryggare, vattenkokare och kylskåp. Mot en liten avgift ordnar vi även sänglinnet. Bastun, duscharna och torrklosetten finns en liten bit bort. Nära havet finns det sommarkök med grillmöjlighet och två bastur, en för kvinnor och en för män. Vi värmer basturna varje kväll för våra gäster och på morgnarna finns här duschmöjlighet. Andra tider kan gästerna, både privata sällskap och företag, boka basturna för grupper. I våra bastur badar 5 + 5 personer bekvämt. Om ni är fler, kan en del av sällskapet svalka sig på den gemensamma terrassen medan andra bastar.

Stugbyns Cafe Mustikka serverar läckerheter till kaffet och god mat. De färska råvarorna kommer från området: köttet från en lokal köttmästare, fisken från öns fiskare och blåbären till blåbärspajen från den närliggande skogen när det är säsong. Alla bakverk bakas på plats och kan även köpas med. Här handlar också byborna. Glöm inte heller att smaka på öns absoluta delikatess, den lokalt fångade siken. Det sägs att runt Fagerö finns världens bästa sikvatten och sikfisket är en av de lokala näringarna.

Cafe Mustikka har WiFi och då och då även levande musik. Du når Fagerö med förbindelsefärjan från hamnen Kuusinen i Kotka. Förbindelsefärjan trafikerar alla dagar förutom på tisdagar och vissa andra undantag. Resan tar ungefär 1,5 timme.

Promenaden från hamnen till stugbyn är 2–3,5 km, beroende på vilken rutt man väljer. Värden ordnar bagagetransport och skjuts för rörelsehindrade. Till ön kan man även boka en privat transport om detta passar tidsplanen bättre – för prisinformation, fråga Cafe Mustikka!