Pyhtää Kaunissaari Palvelusatama

Kaunissaari on Itäisen Suomenlahden helmi. Pyhtään kunnan vierasvenesatama sijaitsee saaren eteläkärjessä vanhan kalastajakylän yhteydessä. Vierasvenesatama on suojainen aalloilta ja tuulelta kaikkiin ilmansuuntiin. Kaunissaaren monipuoliset palvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä satamasta.

Vierasvenepaikkoja on 86, joista 36 on varattavissa etukäteen. Vesijettipaikkoja on 5 kpl. Sataman sisääntuloväylän syvyys 2.5 m. Vierasvenesataman kulkusyvyys on 2.0 m. HUOM!! Aallonvaimenninlaiturin (E -laituri) kohdalla kulkusyvyys 1.3 m noin 2 metrin etäisyydellä laiturista (kiinnityskettingit).

Koordinaatit: 60° 20,7’N  26° 46,5’ E
Karttasarja: A 611,612
Satamanumero: 172

Satamamaksut

Vierasvenepaikkamaksut:

Päivämaksu veneille ja vesijeteille (alkava 4 h) 10 €, Ei sis. suihku ja vesi wc. Kuorikekäymälä on päivämaksun suorittaneiden käytössä.

Yöpymismaksu

  • A, B, C ja E laituri 30 €/vrk
  • D laituri 25 €/vrk
  • Venepaikalle saa kiinnittyä varauksen päivänä klo 12:00 alkaen ja paikalta tulee poistua seuraavana päivänä klo 11:50. Venepaikka tulee ottaa käyttöön varauksen päivänä klo 24:00 mennessä.
  • Mikäli venepaikkaa ei ole otettu käyttöön klo 24:00 mennessä, Satamalla on oikeus antaa paikka toiselle veneilijälle, ellei erikseen ole toisin sovittu.
  • Maksettuja varausmaksuja ei palauteta.
  • Yöpymismaksu sis. alv., sähkö, vesi, suihku, vesi wc ja grillikatos.

Kaikki venepaikat on varattavissa etukäteen sähköisesti: satamapaikka.com:ssa. HUOM!! Venepaikan voi varata myös paikan päällä, mutta tällöin varaustilanne tulee tarkastaa ennen laituriin ajoa.

Sataman vuosittainen aukioloaika

Satama on avoinna vierasveneilijöille vuosittain, toukokuun kolmannen kalenteriviikonlopun perjantailta syyskuun toisen viikonlopun sunnuntaihin.

Satamaisäntä tavoitettavissa

Toukokuun kolmannen kalenteriviikonlopun perjantain ja juhannusviikon keskiviikon välisenä aikana satamaisäntä on venesataman kävijöiden tavoitettavissa päivittäin puhelimitse klo 08-21 välisenä aikana ja tarvittaessa paikan päällä tarpeen mukaan.

Juhannusviikon torstain ja koulujen alkamista edeltävän viikon sunnuntain välisenä aikana satamaisäntä on paikalla satamassa päivittäin klo 10–17. Lisäksi tavattavissa sataman välittömässä läheisyydessä päivittäin klo 17-20 välisenä aikana sekä tavoitettavissa päivittäin puhelimitse klo 08-21 välisenä aikana.

Koulujen alkamisviikon maanantain ja syyskuun toisen viikonlopun sunnuntain välisenä aikana satamaisäntä on paikalla satamassa perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-17. Lisäksi satamaisäntä on tavoitettavissa päivittäin puhelimitse klo 08-21 välisenä aikana ja tarvittaessa paikan päällä tarpeen mukaan.

Palvelut saarella

Vierassataman kupeessa Kylänlahdessa olevassa idyllisessä kalastajakylässä on mm. kauppa, kahvila, ravintola, savukalan myyntipiste, saaristolaismuseo ja taidegalleria. Veneessä yöpymisen vastapainoksi kylästä ja muualta saarelta löytyy myös eri tasoisia majoitustiloja. Parhaat hiekkarannat ovat saaren pohjoispäässä, jonne on kylästä matkaa noin 3 km. Lue lisää Kaunissaaresta alla olevasta linkistä.