Pyhtää Kaunissaari Pal­ve­lusa­ta­ma

Itäisen Suomenlahden merellinen helmi Kaunissaari kalastajakylineen sijaitsee Pyhtään kunnan ulkosaaristossa noin kymmenen merimailia Kotkasta lounaaseen.

Koordinaatit: 60° 20,7’N  26° 46,5’ E
Karttasarja: A 611,612
Satamanumero: 172

Sijainti: Saaren eteläpäässä aallonmurtajan suojassa sijaitsevassa vierassatamassa on tehty kevään 2022 aikana muutostöitä. Kaikkiaan vierassatamassa tulee kesällä 2022 olemaan 72 venepaikkaa neljässä laiturissa. Satamakartta liitteenä.

Venepaikat ja maksut: Päivävisiitti max. 4 h 10 €. Yöpyminen: A ja D laituri 25 €/vrk, B ja C laituri 30 €/vrk. Venepaikat varataan etukäteen internetistä osoitteessa www.satamapaikka.com tai maksetaan paikan päällä sähköisesti. 

Palvelut saarella: Vierassataman kupeessa Kylänlahdessa olevassa idyllisessä kalastajakylässä on mm. kauppa, kahvila Merituuli, ravintola Kaunissaaren Maja (puh. 010832 3510 tai www.kaunisaarenmaja.fi), savukalan myyntipiste, saaristolaismuseo ja taidegalleria. Veneessä yöpymisen vastapainoksi kylästä ja muualta saarelta löytyy myös eri tasoisia majoitustiloja. Parhaat hiekkarannat ovat saaren pohjoispäässä, jonne on kylästä matkaa noin 3 km. Lue lisää Kaunissaaresta alla olevasta linkistä.