Tunnelmallinen Loviisa

Niille, jotka rakastavat pittoreskejä puutalokortteleita, Loviisa on aarre. Anna sille aikaa. Kiertele kaupungin kortteleissa. Ihaile puutarhoja ja aisti vanhan ajan tunnelmaa.

Aloita vaikkapa 1904 perustetusta Loviisan kaupungin museosta, joka toimii vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Kesäisin komendantin puutarha on elämys. Siellä kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-lukujen hengessä. Loviisalaiset ovat ylpeitä puutarhoistaan, ja niihin pääseekin tutustumaan vuosittain Loviisan avoimet puutarhat ja Loviisan Wanhat Talot  tapahtumissa.

Katsasta lumoava Kappelinpuisto, kierrä historiallinen Ehrensvärdinpolku ja tutustu Garnisonin linnakepuistossa sijaitsevaan Loviisan maalinnoitukseen. Siellä Loviisanjoki laskee Loviisanlahteen.

Loviisan kirkko on majesteetillinen näky ja hyvä maamerkki, josta kulkea esimerkiksi Myllyharjulle, joka on loviisalaisille rakas ulkoilualue. 1,7 km reitille avautuu näkymä merelle yli idyllisten puutalokorttelien. Testaa kuntosi Harjun portaissa, ihaile alppiruusuja tai kipua Suomen kauneimpaan näkötorniin. Yli satavuotias punainen jugendtyylinen metallista taivuteltu Kukkukiven näkötorni on suloinen kuin karkki ja taatusti ainutlaatuinen. Täydellinen paikka auringossa kimmeltelevän Loviisanlahden ihailuun.

Kun alkaa hiukoa, Loviisa tarjoaa sinulle herkullisia makuelämyksiä monissa tunnelmallisissa kahviloissa ja ravintoloissa puutalokorttelien uumenissa. Yöksi ei tarvitse lähteä kotiin, sillä Loviisassa majoitut herra ja rouva Unisen mukavissa huoneissa, kauniilla leirintäalueella merenrannassa tai tunnelmallisessa huvilassa.

Tutustu Loviisaan Myllyharjun kävelyreitillä

Koe kuvankaunis Strömforsin ruukki!

Tutustu

Näe ja koe Loviisassa

Syö ja juo Loviisassa

Majoitu Loviisassa

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

varaa

Ajankohtaista