Vanhat Talot -kävelyreitti

Vanhat Talot -kävelyreitti tarjoaa ikimuistoisen matkan menneen ajan tunnelmaan. Tämä reitti kulkee läpi vilkkaan keskustan ja vehreiden puistojen sekä meren äärellä.

Loviisan rikas historia ulottuu aina vuoteen 1745, jolloin Degerbyn kaupunki perustettiin Pernajan Degerbyn ratsutilan maille raja- ja linnoituskaupungiksi. Vuoden 1743 Turun rauhan seurauksena itäisen Suomen ainoa tapulikaupunki jäi itärajan taakse, ja Loviisalle piti löytää uusi nimi. Ruotsin kuningas Aadolf Fredrik antoi kaupungille nimen Loviisa puolisonsa, kuningatar Loviisa Ulriikan mukaan vieraillessaan Degerbyssä vuonna 1752.

Loviisassa on säilynyt paljon vanhoja rakennuksia, jotka juontavat juurensa aina kaupungin alkuaikoihin. Erityisen kuuluisa on alakaupungin puutaloalue, joka on yksi Loviisan kiehtovimmista nähtävyyksistä. Alue selvisi tuhoisasta tulipalosta vuonna 1855 ja on nykyään Suomen ainoa yhtenäinen 1700-luvun kaupunkialue. Degerbyn ratsutilan sivurakennus on peräisin jo 1600-luvulta ja toimii nykyään ravintolana.

Kävele alakaupungin kaduilla ja ihastele aikakauden mestareiden rakennustaitoa ympärilläsi, vuodenajasta riippumatta. Loviisan Wanhat Talot ja Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtumien aikaan pääset kurkistamaan upeiden talojen sisäpihoille ja tunnelmallisiin koteihin näissä vanhoissa kortteleissa. Älä unohda pysähtyä viehättäviin putiikkeihin ja kahviloihin, jotka täydentävät matkasi Loviisan historian ja kulttuurin äärelle.