Villa Mandala

Palautumista ja parempaa arkea.

Villa Mandala on hyvinvointi- ja kokouskeskus Loviisan maaseudulla, joka tarjoaa asiakkailleen viikonlopun mittaisia hyvinvointilomia eli retriittejä kolmen eri sisältöteeman mukaan. Teemat ovat:

  1. Hengähdyshetkiä®-retriitit
  2. Joogaretriitit
  3. Detox-retriitit

Hengähdyshetkiä®-retriitit

MITÄ?

Hengähdyshetkiä®-retriitti on täsmäiskumaista ”luomuhoitoa” stressiin. Opit stressinhallintaan ja rentoutumiseen liittyvästä kehon fysiologiasta, stressiin auttavista palautumistekniikoista ja ravitsemuksesta, toimintamalleistasi, unesta ja mielen voimasta stressireaktiossa. Rentoutus- ja hengitysterapian, joogan, coachingin, mindfulnessin ja kehonhuollon tekniikat saavat askelet hyvinvointiin tuntumaan helpoilta. Lähdet kotiin levollisen mielen, vahvistuneen itsetuntemuksen ja latautuneiden voimien kanssa.

KENELLE?

Villa Mandalan Hengähdyshetkiä®-ohjelma on tarkoitettu ihan tavalliselle ihmiselle. Sinulle, jonka mittari alkaa täyttyä. Sinulle, joka tunnet joutuneesi liian tiukkaan työ- tai perhe-elämän puristukseen. Sinulle, jonka voimat ehtyvät elämänkriisissä. Ja Sinulle, joka haluat kaukaa viisaasti ehkäistä väsymisen.

MISSÄ? 

Lupaamme välineet elämänmuutokseen ympäristössä, joka karkottaa stressin. Juuri kun muutos on käynnistymässä, ei tarvitse lähteä ”illaksi kotiin”. Villa Mandalassa pääset pyörremyrskyn silmään, tyyneyden keskukseen, jonka ympärillä hurrikaani saa riehua. Vietät aikaa harmonisissa Stress Free Area -tiloissa sekä voimaannut luonnosta ja ihmisistä. Saat fyysistä ja henkistä tilaa tarkastella elämääsi rauhassa. Autat harjoittelulla kehoa ja mieltä palautumaan, sekä ravitset itseäsi superkokkiemme herkkuruoalla.

MITÄ TEEMOJA?

Valikoimassamme on seuraavia Hengähdyshetkiä®-retriittejä. Niissä kaikissa on eri retriittipäivinä erilaiset sisältöluennot, harjoitusosiot ja ruokateemat.

Hengähdyshetkiä® Näin palaudut paremmin (tulossa 2024)

Hengähdyshetkiä® Meditaatio (tulossa 2024)

Hengähdyshetkiä® Hyvä uni (tulossa 2024)

Hengähdyshetkiä® Optimaalinen hengitys (tulossa 2024)

Hengähdyshetkiä® Silence REMIX (tulossa 2024)

Hengähdyshetkiä® Matala tulehdustaso ja ravitsemus (tulossa 2024)

Detox-retriitit

MITÄ?

Tämä pe-su viikonloppuretriitti parantaa elämänlaatua laittamalla kehon ja mielen kuonat liikkeeseen. Detox ei tarkoita nälkää, vaan sitä, että puhdistat elimistösi, annat hyviä rakennusaineita kehollesi ja lepuutat mieltäsi päästämällä irti väsymyksestä ja energiaa sitovista ajattelutavoista. Apuna käytetään detox-joogaa, coachingia, hermostoon vaikuttavia rentoutus- ja hengitysharjoituksia sekä kehonhuoltotekniikoita, puhdasta luomu- ja lähiruokaa, raakaruokaisia elementtejä ja suomalaisia yrttejä, sikeää unta ja totta kai rauhoittavaa luontoympäristöä.

Tällä retriitillä aamuliikunta on dynaamisempaa kuin Hengähdyshetkiä-retriitillä ja hiki nousee liikkuessa varmasti pintaan. Lähdet kotiin latautuneiden voimavarojen ja hyvin treenanneen kehon kanssa kanssa.

KENELLE?

Detox-retriitti on tarkoitettu Sinulle, joka tahdot putsata pois vanhan elämästäsi. Sinulle, joka haluat henkisen ja fyysisen aineenvaihduntasi käyntiin. Sinulle, joka toivot uutta elämäntyyliä ja liikettä kohti kuonasta vapaata tulevaisuutta. Detox-retriitti on loistava siirtymäriitti Sinulle, joka haluat siirtyä uuteen elämänvaiheeseen.

MISSÄ? 

Saat välineet elämänmuutokseen ympäristössä, joka karkottaa stressin. Juuri kun muutos on käynnistymässä, ei tarvitse lähteä ”illaksi kotiin”. Villa Mandalassa pääset pyörremyrskyn silmään, tyyneyden keskukseen, jonka ympärillä hurrikaani saa riehua. Vietät aikaa harmonisissa Stress Free Area © -tiloissa sekä voimaannut luonnosta ja ihmisistä. Saat fyysistä ja henkistä tilaa tarkastella elämääsi rauhassa. Detoxaat harjoittelulla kehon ja mielen sekä ravitset itseäsi herkkuruoalla.

MITÄ TEEMOJA?

Valikoimassa on seuraavia detox-retriittejä. Niissä kaikissa on eri retriittipäivinä erilaiset sisältöluennot, harjoitusosiot ja ruokateemat.

Ravitsemus ja matala tulehdustaso / detox-retriitti

Mielen detox, self-coaching ja uskomustyöskentely / detox-retriitti

Kehon detox ja sisäelinten hyvinvointi  / detox-retriitti

Elämäntapamuutos käyntiin  / detox-retriitti

Joogaretriitit

Villa Mandalan joogaretriiteillä syvennetään omaa joogaosaamista. Kuulet luennoilla retriitin teemasta riippuen eri joogafilosofian osa-alueista. Harjoituksissa liikutaan vinyasa flow -joogan, restoratiivisen joogan, astangan, joogaterapian, yinjoogan ja iyengar-joogan tekniikkojen parissa. Tutustut mantraamiseen ja opit retriitistä riippuen myös muista joogan tekniikoista. Saat harjoitukseesi uusia ideoita, opastusta omaan henkilökohtaiseen harjoittelutekniikkaasi sekä toki myös eväitä stressinhallintaan arjessa.

Tuoretta ja luomua lähiruokaa

Nautit Villa Mandalassa kolmesti päivässä värikästä, herkullista ja terveellistä kasvisruokaa. Huolellisesti valitut luomu- ja lähiraaka-aineet (joista osa on omasta puutarhastamme) tekevät hyvää sinulle – ja muullekin planeettamme elämälle.

Rakkaudella valmistettu menu nojaa vastuullisuuden ja eettisen syömisen periaatteille.

Ruoka on luomua, ja lähituottajia suositaan. Menu on koostettu usein lähes gluteenittomaksi, valkoista sokeria välttäväksi ja mahdollisimman vegaaniseksi muutamia lisukkeita lukuun ottamatta. Ruoassa on runsaasti kuituja, proteiinia ja suotuisia, pitkäkestoisia hiilihydraatteja – ja aaaaah, niin paljon makua!

Villa Mandalan herkullisen ruoan avulla ehkä inspiroidut astumaan loppuelämäksi terveen elämäntyylin tielle niin, että hyvä olo ja hyvät valinnat jatkuisivat myös kotiinpaluusi jälkeen.

Sauna ja palju

Yöpyvien retriittien yhteydessä sauna ja kylpypalju pellon laidalla kuuluvat hintaan yhtenä iltana. Sauna on 1800-luvulta peräisin oleva, vastikään kunnostettu tunnelmallinen savusauna, jota käytetään nykyisin puulämmitteisenä saunana. Saunan yhteydessä on mahdollista rentoutua kylpypaljun lämmössä.

Kehonhuolto ja aamuharjoitus

Hengähdyshetkiä- ja detox-retriiteillä tehdään päivittäin aloittelijallekin sopiva dynaaminen aamutreeni. Se on aina uniikki koreografia, joka on räätälöity juuri tälle ryhmälle. Harjoitus sisältää joogan, pilateksen, syvävenyttelyn, kehonpainotreenin, tai chin, qigongin ja mielen harjoittelun erilaisia elementtejä.

Enemmän harjoitelleille tarjotaan harjoituksessa tarpeen mukaan haastavampia vaihtoehtoja. Detox-retriiteillä aamutreeni on dynaamisempi kuin Hengähdyshetkiä-retriitillä. 

Joogaretriittien aamuharjoitukset ovat pidempiä ja haastavampia kuin muiden retriittien, joten ne vaativat pitkäaikaisempaa sitoutumista ja kokemusta joogaharjoittelusta.

Mielenhuolto ja iltaharjoitus

Kaikilla retriiteillä tehdään iltaisin restoratiivinen eli palauttava joogaharjoitus. Se sisältää tekniikoita yinjoogasta, restoratiivisesta joogasta, hengitysharjoittelusta, mindfulnessista ja meditaatiosta.

Osallistuja oppii keskittymis- ja tarkkaavaisuusharjoituksia sekä erilaisia mielen- ja kehonhuoltokeinoja, joita voi hyödyntää myös myöhemmin retriitin jälkeen kotona.

Muita ohjelmaa retriittien yhteydessä

Vaellukset

Villa Mandala sijaitsee rauhallisessa maalaismaisemassa, isojen asumattomien metsäalueiden vieressä. Hiljaisuuden metsässä on noin kolmen kilometrin hoidettu ulkoilupolku/hiihtoreitti, jonka varrella on pysähdyspaikkoja, kuten Suuri meditaatiokivi, Metsäjoogarasti ja talvisin hiljainen Metsänkuuntelulaavu. Haastavampaa reittiä kaipaavalle lähellä kulkee myös Itä-Uudenmaan kuuluisa Pirtupolku, joka on merkitty metsään lippunauhoin.

Tilauksesta järjestetään myös pidempiä vaelluksia metsämaisemassa, villiyrttiworkshopeja ja muuta liikuntaa erilaisissa luontoympäristöissä.

Järviretket

Villa Mandalan retriiteillä tehdään kesäisin erilaisia retkiä kalliorantaiselle, kauniille lähijärvelle. Voit tilata omalle ryhmällesi myös n. 3-4 tunnin lounasretken järvelle. Silloin pyöräilään reissu kumpaankin suuntaan, vietetään leppoisaa päivää lukien, rentoutuen ja vaikkapa uimahyppyjä harjoitellen, minkä jälkeen syödään VM:n herkkulounaan jälkiruokineen aurinkoisissa rantamaisemissa.

Pyöräretket

Pyöräretkillä nautit leppoisasta liikunnasta perinteisessä maalaismaisemassa. Retkeä rikastavat mansardikattoiset piparkakkutalot, heilimöitsevät pellot, koski, kauniit metsäalueet ja syvä hiljaisuus ympärillämme, jonka rikkoo vain lämpimän hiekkatien rapina renkaiden alla.

Yrityksille:

Kokous-, TyKy- ja hyvinvointipäivät.

Kaikki yritystapahtumat järjetetään yksityistilavuokrana jotta voidaan taata työyhteisöllesi maksimaalisen työskentelyrauhan sekä luovuutta ja ryhmäytymistä parhalla tavalla edistävän kokousympäristön. Kokouskeskuksessa ei siis ole muita vieraita samaan aikaan kanssamme. Olette tervetulleet viihtymään! 

Villa Mandalan tilat muuntuvat monenlaisiin tapahtumiin ja ohjelmasisällöissä voi hyödyntää kaikkea yllä kuvailtua sisältöä luentoina, fyysisinä harjoituksina ja ulkoiluohjelmina. Kokonaisen retriittiviikonlopun järjestäminen omalle porukalle on myös mahdollista kunhan ryhmä on vähintään 16 henkilöä. Villa Mandalan yläsali on kokouskäytössä tilava ja inspiroiva.

Villa Mandalan tiloja voi myös vuokrata oman retriitin tai muun tapahtuman järjestämiseen.