Maretarium

Maretarium
Maretarium

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Eri kalalajeja ja vesien pieneläimiä voit nähdä yli 60 erilaista.

Akvaariokierroksen ohessa voit tutustua luontokuvanäyttelyyn, katsella luontofilmejä, puuhailla luontokoulussa, lounastaa kahvilassa ja ostaa matkamuistot Meripuodista.

Akvaariokäynti on viihtymistä, nauttimista ja oppimista koko perheelle.

Kolme faktaa Maretariumista:

  1. Maretariumissa tapaat suurimman osan noin 60 suomalaisesta kalalajista. Joistakin lajeista näet sekä pienet sintit että isot köriläät.Yhteensä Maretariumissa on noin 1700 yksilöä.
  2. Kaikki Maretariumin altaissa käytettävä vesi otetaan Suomenlahdesta, viiden metrin syvyydestä suodattamalla vesi kvartsihiekkapatjan läpi. Kotkan edustalla veden suolapitoisuus on niin alhainen, vain 0,2 %, että murtovesilajien lisäksi siinä menestyvät myös järvien ja jokien kalalajit. Maretarium on luonnonmukainen akvaario luonnonvesineen ja vuodenaikojen vaihteluineen.
  3. Maretarium on kestävä ja vastuullinen matkailukohde ja sille on vuonna 2014 myönnetty WWF:n Panda-palkinto työstä suomalaisen vesiluonnon puolesta. Visit Finland on myöntänyt Maretariumille Sustainable Travel Finland -merkin osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Lue lisää Maretariumin verkkosivuilta.