Tunnelmallinen Loviisa

Niille, jotka rakastavat pittoreskejä puutalokortteleita, Loviisa on aarre. Anna sille aikaa. Kiertele kaupungin kortteleissa. Ihaile puutarhoja ja aisti vanhan ajan tunnelmaa. Rakkaudella kunnostetuista wanhoista taloistaan ​​ja kiehtovista puutarhoistaan ​​tuttu Loviisa esittelee aarteitaan kahdesti vuodessa ja tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden kurkistaa näihin upeisiin koteihin ja puutarhoihin. Ethän missaa tätä ainutlaatuista tilaisuutta!

Uppoudu kaupunginmuseossa ja linnoitusraunioilla Loviisan historiaan. Ne pitävät sisällään tarinoita paikallisesta elämäntavasta, kahden suurvallan välisistä taisteluista, ja linnoituksista, joita idän ja lännen väliin rakennettiin. Tutustu Suomenlinnan sisareen, Svartholman merilinnoitukseen sekä kahteen maalinnoitukseen, joita aikoinaan rakennettiin täydentämään Itärannikon linnoitusten helminauhaa.

Ethän unohda piipahtaa kuvan kauniissa Strömforsin ruukissa. Se on yksi Suomen parhaiten säilyneistä ruukkikylistä, ja siellä vaalitaan käsityöläisyyttä vielä tänäkin päivänä. Käy maaseutukierroksellasi myös Malmgårdin kartanossa tutustumassa renessanssilinnaan ja ostamassa ​​luomutuotteita kotiin tuomisiksi.

Rakastu merelliseen Loviisaan

Tiedätkö sen tunteen, kun kuumana kesäpäivänä merituuli vilvoittaa juuri sopivasti ja auringonsäteet kimaltelevat laineilla? Loviisan Laivasillalla tämä elämys odottaa matkailijaa. Herkuttele terasseilla. Heräteshoppaile vastustamattomissa pikkuputiikeissa. Hyppää paattiin ja vieraile puolen tunnin merimatkan päässä Svartholman merilinnoituksessa, jossa sotahistoria on vahvasti läsnä, mutta vastapainoksi myös rennon kesäpäivän tunnelma ja ihanat bistroherkut.

Laivasilta

Valloita tähdenmuotoinen merilinnoitus

Svartholman merilinnoitus rakennettiin 1750-luvulla ja se koki suuria tuhoja Krimin sodan aikana. Museovirasto ryhtyi restauroimaan tätä Suomenlinnan sisarlinnoitusta 1960-luvulla. Perheen pienimpien kannattaa varustautua miekoin linnoitusvierailulle, sillä mielikuvitus voi viedä vaikka meritaisteluun näissä maisemissa. Päivän kruunaa maittava ateria saaren bistrossa ja merimatka takaisin Laivasillalle.

Svartholman merilinnoitus

Tule mukaan ihastuttaviin tapahtumiin

Löydä lumoavan Loviisan ihastuttavat kesätapahtumat, Loviisan Wanhat Talot ja Loviisan Avoimet Puutarhat. Saat harvinaisen tilaisuuden kurkistaa yksityiskoteihin ja -puutarhoihin. Eikä mihin tapansa koteihin, vaan yli 100-vuotiaisiin rakkaudella ja taidolla rempattuihin upeisiin luomuksiin.

Loviisan Wanhat Talot

Nauti merimaisemista yli kaupungin

Loviisan kirkko on majesteetillinen näky ja hyvä maamerkki, josta kulkea esimerkiksi Myllyharjulle. 1,7 km reitille avautuu näkymä merelle yli idyllisten puutalokorttelien. Testaa kuntosi Harjun portaissa, ihaile alppiruusuja tai kipua Suomen kauneimpaan näkötorniin. Yli satavuotias punainen jugendtyylinen metallista taivuteltu Kukkukiven näkötorni on suloinen kuin karkki ja taatusti ainutlaatuinen. Täydellinen paikka auringossa kimmeltelevän Loviisanlahden ihailuun.

Myllyharjun kaupunkikävely

Perehdy Loviisan historiaan

Tai ehkäpä haluat aloittaa Loviisa-kierroksesi vaikkapa 1904 perustetusta Loviisan kaupungin museosta, joka toimii vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Kesäisin komendantin puutarha on elämys. Siellä kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-lukujen hengessä.

Nämä ihastuttavat koirahahmot löydät Loviisan kaduilla kulkiessasi monien kotien ikkunoista. Pohjolan satamakaupunkeihin purjehti tämä perinne muinoin Englannista. Koirat katselevat kaihoisasti ikkunasta ulos kun perheenjäsen on seilaamassa maailman meriä.

Loviisan kaupunginmuseo

Puistokierros Sibeliuksen jalanjäljissä

Katsasta lumoava Kappelinpuisto, kierrä historiallinen Ehrensvärdinpolku ja tutustu Garnisonin linnakepuistossa sijaitsevaan Loviisan maalinnoitukseen. Siellä Loviisanjoki laskee Loviisanlahteen. Kappelin skonssibrunssilla pääset kokemaan jotain ainutlaatuista, ja eläytymään Loviisan kukoistavan kylpyläkauden tunnelmaan. Näissä saleissa kahvitteli itse Sibelius ystävineen.

Loviisan Kappeli

Puutalokorttelien uumenissa

Kun alkaa hiukoa, Loviisa tarjoaa sinulle herkullisia makuelämyksiä monissa tunnelmallisissa kahviloissa ja ravintoloissa puutalokorttelien uumenissa. Istahda Tuhannen tuskan kahvilan ihastuttavalle sisäpihalle taideteosten ja istutusten joukkoon maistamaan sunkkia. Piipahda sistuskauppa Krintissä tervehtimässä toimitusjohtaja Ylppöä, joka useimmiten torkkuu nojatuolissaan täysin piittaamatta kaupan kiireisestä tohinasta ja ihmisvilinästä. Buukkaa yöksi glamping-teltta merimaisemalla tai huone idyllisestä villasta maamme yhdellä herttaisimmista leirintäalueista.

Loviisa Camping

Anna Strömforsin ruukin hurmata

Kun kaipaat kaupungista maaseudun rauhaan, lähde Strömforsin ruukkiin. Yksi parhaiten säilyneitä ruukkikyliä Kymijoen varrella ihastuttaa punaisten rakennusten muodostamalla ikonisella näkymällään. Täällä vaalitaan käsityöläisperinteitä, nautitaan luonnosta, taiteesta, hyvinvoinnista ja hyvästä ruuasta. Varaa ruukkikylästä majoitus ja nauti ainutlaatuisesta miljööstä useampi päivä.

Strömforsin ruukki

Linnakierrokselle kreivin aikaan

Maaseutukierroksellasi pysähdy ihmeessä Malmgårdissa. Yksi seutumme vetovoimaisimpia kohteita on tämä luomutila ja renesanssilinna, jonka opastuskierrokset vetää kreivi itse. 13. sukupolvessa tilaa asuttava kreivi Henrik Creutz pitää itseään ensi sijaisesti luomumaanviljelijänä. Osta mukaasi risottoviljaa, juurileipäjauhoja ja maailmalla palkittua olutta.

Malmgårdin kartano

Näe ja koe Loviisassa

Syö ja juo Loviisassa

Majoitu Loviisassa

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

varaa

Ajankohtaista