Tuhansien tarinoiden Hamina

Maailmanluokan linnoituskaupunki Hamina tarjoaa silmänruokaa esteetikolle. Se on Kaakkois-Suomen vanhin kaupunki ja rakennettu harvinaiseen ympyrän muotoiseen asemakaavaan. Keskellä ympyrää kaupunkia hallitsee Raatihuone, josta vanhan kaupungin kadut ja niiden värikkäät puutalot, museot, kirkot, putiikit ja kahvilat loittonevat säteittäin. Haminan historiallisilla kaduilla kulkiessa on helppo kuvitella mielessään hevosten kavioiden kopinaa ja hevoskärryn kolinaa.

Suuriruhtinaskunnan aikana 1800-luvulla Hamina kukoisti kulttuurien kohtaamispaikkana. Ympyräkaupungissa puhuttiin ranskaa, saksaa, ruotsia, suomea ja venäjää. Kaupunkia johti kauppiaat ja kadettikoulun upseerit, ja se oli keskeisessä roolissa monilla julkisen elämän osa-alueilla, vaikuttaen kulttuurin, politiikan ja talouden kansallisiin asioihin. Tunnetut hahmot, kuten valtiomies Leo Mechelin sekä taiteilijat Hugo Simberg ja Magnus Enckell olivat kaikki kotoisin Haminasta, jättäen lähtemättömän jäljen kaupungin rikkaaseen historiaan.

Löydä historian Haminaa Linnoituspolulta

Haminassa näet paljon kävellen. 1800-luvun alussa rakennetut linnoitusseinät ympäröivät kaupunkia kaikissa suunnissa. Käy hämmästelemässä Hamina Bastionia. Se rakennettiin maanpuolustustarkoituksiin, mutta pääsi ajan saatossa rappeutumaan. Myöhemmin se on restauroitu ja toimii nyt kansainvälisenä tapahtuma-areenana. Koe Haminan linnoitusvallien historia kulkemalla koko Linnoituspolku, joka lähtee Lipputornilta, kiertää Haminan linnoitusvalleja mukaillen keskustan ympäri ja päättyy Raatihuoneentorille.

Haminan Linnoituspolku

Hamina Tattoo 29.7.-3.8.2024

Hamina Tattoo

Koe Hamina Festivals

Parillisten vuosien heinäkuun ja elokuun taitteessa Hamina täyttyy marssiesityksistä, jazz-tunnelmoinnista ja kansainvälisistä muusikoista kun on aika juhlia Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaaleja.

Tule mukaan myös muihin Haminan huipputapahtumiin. Hamina Festivals valloittaa tapahtumillaan ympäri vuoden.

Hamina Festivals

Anna jouluisen Haminan lumota

Jouluinen Hamina on kuin satumaa. Sen upeasti valaistu Raatihuone ja joulukalenteri-ikkunat ihastuttavat vuodesta toiseen. Samalla Bastionin salaperäinen holvisto muuntautuu kuin taikasauvan heilautuksesta kotoisaksi myyjäistohinaksi.

Löydä joulun tunnelma Itärannikolta

Löydä kulttuuriaarteita

Pikkuruiseen maailmanluokan Haminaan mahtuu valtava määrä tarinoita. Täällä kohtasivat ennen kosmopoliitit ja kauppiaat idästä ja lännestä. Kohtalon myrskyissä uhmattiin valloittajia, taisteltiin liekkejä vastaan ja edettiin rääsyistä rikkauksiin – tai joskus myös toisinpäin. Kaikki Haminan vanhan kaupungin tarinat ovat ulottuvillasi kun kierrät ympyräasemakaavaa aistit avoinna. Tässä hurmaavassa pikkukaupungissa on uskomattoman paljon nähtävää, kuten esimerkiksi uusklassinen, bysanttilaisia muotoja mukaileva pyörötemppeli, jonka sanotaan olevan Louis Viscontin suunnittelema. Anna Haminan valloittaa sinutkin.

Haminan vanha keskusta

Rentoudu Tervasaaressa

Merellisen Haminan Tervasaaressa vietät leppoisaa kesäpäivää terasseilla auringon kimmeltäessä meren aalloilla, ohilipuvia veneitä ihaillen. Taksiveneillä hurautat saaristoon tai parkkeeraat oman jollasi vierasvenesatamaan. Kauppatorille kävelet 20 minuutissa ja jos mielit kauemmas pyöräilyrundille vaikkapa Hamina Campingille hiekkarannalle loikoilemaan, voit napata käyttöösi kaupunkipyörän.

Tervasaari

Patikoi maaseudulla

Anna Haminan maaseudun ja metsäpolkujen hurmata. Lähde vaikkapa Portimon poluille rauhoittumaan jylhien metsien siimekseen. Patikoi upeissa maisemissa ja pysähdy nauttimaan hetkestä laavutulen loisteeseen.

Portimon polut

Näe ja koe Haminassa

Syö ja juo Haminassa

Majoitu Haminassa

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

varaa

Poimintoja blogistamme