Haminan Tervasaari Palvelusatama

Tervasaari ei ole vain vierassatama, vaan sinne rakentuu monipuolinen vapaa-ajan kohde, joka on sekä haminalaisten että matkailijoiden yhteinen olohuone. Palveluista huolehtii Veneasema Rampsi, jonka yhteydessä ruuat ja juomat loihtii aurinkoinen Rampsi Kitchen & Lounge.

Koordinaatit: 60° 33,5’N  27° 10,9’ E
Karttasarja A 609
Satamanumero 137

Sijainti: Haminan vierasvenepalvelut ja vapaa-ajan toimintojen keskus on rakentunut Tervasaaren alueelle historialliseen Tullimakasiininrantaan ja sen eteläpuolella olevaan Rampsinkariin, noin kilometrin päähän ympyräkaupungin keskustasta. Satamaan johtaa veneilyn runkoväylältä pohjoiseen, syväsataman itäpuolitse pohjoiseen kulkeva 8,3 metrin väylä, jossa syvyyttä on vielä vierassatamassakin 2-4 metriä. 

Vierasvenepaikat ja maksut: Rampsinkarin vierassatamassa on kahdessa laiturissa 28 aisapaikkaa, jotka soveltuvat isommillekin veneille. Veden syvyys laitureissa on 2-4 m. Lisäksi suuremmille veneille on varattu kylkikiinnitystilaa noin 50 metrin matkalla Tervasaaren laiturialueella. Pienemmille moottoriveneille on varattu 20 vieraspaikkaa 7 m alikulkusillan takana Yrjösenpohjan satamassa. Venepaikkamaksut on nähtävillä Rampsin verkkosivuilla. Rampsinkarin ja Tervasaaren venepaikkamaksuun sisältyvät vesi, sähkö, jätehuolto sekä huoltorakennuksen palvelujen käyttö.  

Palvelut: Vierassatamassa on myös septin tyhjennys. Polttoainemyynti tapahtuu 24/7 kortti/seteliautomaatista. Veneaseman palvelut hoitaa Rampsi Kitchen&Lounge terassiravintola. Ravintolan yhteydessä on uusi huoltorakennus, jossa ovat veneilijöiden käytössä suihkutilat ja wc:t, yhteiskeittiö sekä pyykinpesumahdollisuus. Myös keväällä valmistuvat tilaussaunat sekä polkupyörien vuokraus kuuluvat veneaseman palveluihin. 

Veneasema ja kaupungin aurinkoisin terassi sen yhteydessä ovat avoinna toukokuusta alkaen joka päivä kello 10-20.  Tervasaaren ranta-alue ja Oolannin puisto tarjoavat monenlaisia aktiviteetteja veneilijälle. Alueella on mm. uimaranta, ulkogrilli sekä rantalentis- ja padel-kentät. Kävelyetäisyydellä veneasemalta on Tervasaaren Tullimakasiinin ranta-alue kahviloineen ja skeittipuistoineen. Ympyräkaupungin keskustan kaupat ja tori ovat noin kilometrin päässä satamasta.  Lisätietoja Tervasaaresta ja Rampsinkarista internetissä: www.rampsi.fi