Hamina Tattoo

Tule fiilistelemään ja nauttimaan kesäpäivistä Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalille. Historiallinen linnoituskaupunki Hamina luo hie­not puitteet tälle mahtavalle sotilasmusiikkitapahtumalle. Tattooviikolla kaupungin tori, kadut ja puistot täyttyvät festivaalikansasta, joka on tullut Haminaan nauttimaan sotilassoittokuntien konserteista, paraatista sekä upeista marssishow-esityksistä.

Kansainvälinen Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1990. Aluksi sotilasmusiikkipäivien otsikolla ollut ajatus syntyi jo 1980-luvun alkupuolella matkailutoimen piirissä. Puolustusvoimien tuki tapahtuman toteuttamiseksi on ollut ensiarvoisen tärkeää.

Hamina Tattoo on vakiintunut joka toinen vuosi järjestettäväksi viikon mittaiseksi sotilasmusiikin suurtapahtumaksi. Sen ajankohta on nykyisin elokuun ensimmäinen viikko. Hamina Tattoon päätapahtumat, marssishow’t ovat tapahtuneet vuodesta 1998 lähtien entisöidyn ja telttakatoksella katetun Hamina Bastionin areenalla aivan kaupungin ydinkeskustassa.

Hamina Tattoo järjestetään seuraavan kerran kesällä 2022.