Pyhtää luonnon helmassa

Pyhtään helmet Valkmusan kansallispuisto ja Kaunissaari säilyvät vuodesta toiseen suosittuina matkakohteina. Kaunissaaressa on lomailtu 50-luvulta saakka ja se lumoaa edelleen pitkillä hiekkarannoillaan ja kalastajakylätunnelmallaan. Saaren eteläosan satamassa tai pohjoisosan pitkillä hiekkarannoilla voit hyvällä tuurilla bongata haikaran tai saukon. Valkmusassa taas vaellat Etelä-Suomen oloihin harvinaislaatuisella aavalla suolla, poimit karpaloita pitkospuilta ja seuraat harvinaisten lintujen ja perhosten elämää upean luonnon keskellä. Hurjapäille Pyhtään Aeronautica Arena tarjoaa sisäsurffausta, tuulitunnelin, lentoelämyksiä ja vaikka mitä! Pieneksi kunnaksi Pyhtää ei ole lainkaan vaatimaton, vaan tänne tullaan nauttimaan!

Kaunissaari

Kaunissaari-nimisiä paikkoja on useampiakin, mutta se aito ja oikea löytyy Pyhtäältä, Itäisen Suomenlahden vesiltä, näppärän venematkan päässä Kotkan Sapokasta. Yhteysalus Kaunissaareen lähtee Kotkan Kuusisen satamasta.

Saari on ollut matkailijoiden suosiossa jo 1950-luvulta lähtien. Täällä vanhaa Satamalahtea reunustavat punaiset ranta-aitat ja venevajat. Idylliset kalastajatalot pihapiireineen ja kapeine kujineen kutsuvat hengittämään 1930-luvun kalastajayhteisön tunnelmaa, josta tämä rustiikkinen saaristokylä muistuttaa. Saarta peittävät tuulien muovaamat hienot merimänniköt. Pohjois- ja itärannalla sijaitsevat pitkät hiekkarannat houkuttelevat kiireettömään loikoiluun ja vesileikkeihin.

Kaunissaari

Valkmusan kansallispuisto

Valkmusan kansallispuistossa aistit palan Lappia! Luonnontilainen eli ojittamaton laaja avosuo on etelärannikolla harvinainen nähtävyys.

Valkmusassa on arvokas linnusto, josta löytyy niin uhanalaisia kosteikkolajeja kuin pohjoisiksi miellettyjä lajejakin, kuten kapustarinta ja pikkukuovi. Puistossa ja sen ympärillä pesii useita pareja kalasääskiä ja teeret pulisevat aamuisin keväin syksyin. Keväällä ja alkukesällä suo on äänekkäimmillään pesimälintujen saavuttua. Syksyllä suolla levähtää ja yöpyy isoja parvia kurkia ja hanhia.

Valkmusan kansallispuisto

Aeronautica Arena

Aeronautica Arena on tapahtuma- ja elämyskeskus, joka tarjoaa ainutlaatuisen kattauksen lennokkaita aktiviteetteja ja monipuoliset puitteet yritystilaisuuksille. Aeronautican ytimessä on vapaapudotus-lentotunneli, Suomen suurin sisäsurffausalue ja bistro -tyyppinen ”Aeronamnam” -ravintola. Aktiviteettivalikoimaan kuuluu mm. karting, sähköpyörien vuokraus, melonta- ja veneretket Kymijoella sekä lentokokemukset lentokoneella tai helikopterilla viereiseltä Helsinki-East Aerodromelta.

Aeronautica Arena

Varaa matkallesi elämyksiä verkkokaupastamme

Varaa!

Poimintoja blogistamme