Sapokan Vesipuisto

Pyöräily puistossa

Sapokka on keidas keskellä Kotkaa. Meren rannassa sijaitseva puisto houkuttelee Kotkaan matkailijoita kauempaakin ihastelemaan kauniita näkymiä ja rentoa tunnelmaa.

Niin paikallisten kuin vierailijoiden suosiman puiston vallitseva elementti on vesi: läheisen meren lisäksi se virtaa pienissä puroissa ja lammikoissa sekä puiston etelärinteellä kohisevassa liki 20 metriä korkeassa putouksessa. Pookinmäeltä virtaava putous on rakennettu paikkaan, josta vielä 50-luvulla Kotkaan työn perässä muuttaneet norjalaiset sahatyöläiset hyppäsivät mäkeä.

Saappaan muotoisen Sapokanlahden nimi tulee venäjän kielen sanasta ’sapog’, joka tarkoittaa saapasta. Sapokanlahti onkin mukava reitti kiertää kauniina kesäpäivänä. Matkalla voit laskea montako veistosta istutusten välistä tai lahden poukamasta kurkistaa, ja montako mahtavaa karppia näet uiskentelevan vedessä.

Keväisin puisto herää kukkimaan kymmenin tuhansin sipulikukin ja jatkaa väriloistoaan myöhäiseen syksyyn. Alkukesästä atsaleat ja alppiruusut kukkivat komeasti.

Koe puisto myös pimeällä – sen erikoinen ja palkittu valaistus pääsee oikeuksiinsa hämärän laskeuduttua. Talvella voit hämmästellä jäätynyttä vesiputousta.

Sapokan Vesipuisto on Suomen palkituin puisto. Löydät sen Kotkansaaren eteläosasta, Sapokan pienvenesataman vierestä.

Sapokan pienvenesatamassa saat vatsan täytettä monissa eri ravintoloissa ja kahviloissa, ihastut suomalaiseen meriluontoon Akvaariotalo Maretariumissa, hyppäät meriristeilylle tai vuokraat välineet erilaisiin aktiviteetteihin kuten esimerkiksi suppailuun tai pyöräilyyn.

Sapokasta pääset kätevästi kävellen tai pyöräillen Katariinan Meripuistoon ja kierrät puistokierroksella vaikkapa kaikki Kotkansaaren upeat puistot Veistospromenadeineen.

Lämpimästi tervetuloa atsaleoiden loisteeseen maamme palkituimpaan puistoon! Sapokassa ihastut Suomen puistopääkaupunkiin!