Palotorninvuoren puisto

Palotorninvuoren puistossa sinulle avautuu ikkuna menneeseen ja tulevaan. Tämä viehättävä puisto, nimetty vuonna 1895 rakennetun palotornin mukaan, tarjoaa ainutlaatuisen näköalan Kotkan vanhaan kantasatamaan. Ihaile näköalatasanteelta Kantasataman loistokkaina maamerkkeinä komeilevia Merikeskus Vellamoa, Satama Areenaa, Suomen puuvenekeskusta ja museojäänmurtaja Tarmoa.

Kun katseesi siirtyy etäämmälle, voit nähdä Hietasen sataman ja merenlahden takana kohoavan Alvar Aallon suunnitteleman Sunilan tehtaan siluetin. Aalto loi 1930-luvulla Sunilan asuinalueen tehtaan ympärille, mikä vetää puoleensa arkkitehtuurista kiinnostuneita ympäri maailman.

Palotorninvuoren puisto on enemmän kuin vain näköalapaikka – se on tarina menneisyydestä ja tulevaisuudesta, jonka voi kokea kaikilla aisteilla. Puiston kunnostus vuosina 2005–2006 loi uutta eloa alueelle: kivitetyt käytävät, runsaat istutukset, uusi valaistus ja jopa koira-aitaus tekevät tästä paikasta täydellisen retkipäivän kohteen.

Puiston tunnelmaa kuvaa vuonna 1966 pystytetty Ahtaajat-patsas, joka kunnioittaa ahtaustyön raskasta perinnettä. Muistomerkki Ritsa taas kertoo alueen merkittävästä roolista talvisodan aikaisessa ilmapuolustuksessa.

Kesäiltana Palotorninvuoren näköalatasanteen Palski-baarista on kiva katsella yli Kantasataman laskevaa aurinkoa. Hyvällä tuurilla tai seuraamalla tapahtumakalenteriamme saavut puistoon juuri sopivasti kuulemaan jazz-säveliä.

Tervetuloa tutustumaan Palotorninvuoren puistoon – astu historiaan ja unelmoi tulevaisuudesta!