Nähtävyydet

Olitpa kiinnostunut kirkoista, museoista tai ulkoilmakohteista, ovat meri ja historia läsnä kaikkialla. Sapokan vesipuisto ja muut Kotkan palkitut puistot tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille. Salpalinjan kohteet ja Merikeskus Vellamo puolestaan kuljettavat sinut syvälle Suomen lähistoriaan ja merenkulun ihmeisiin. Kutsumme sinut vaikuttumaan alueemme monikerroksisesta tarjonnasta. Kaikkea et ehdi kerralla, mutta se on paras syy tulla toistekin!

Strömforsin ruukki

Yksi maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista tarjoaa matkailijoille unohtumattoman aikamatkan.  Ruukkialueen vaiheikas historia elää yhä tänään viehättävän puutalomiljöön, museoiden ja alueella työskentelevien yrittäjien ja käsityöläisten kautta. Kesäteatterissa nauretaan koko perheen voimalla, alueen ravintolat pitävät kylläisinä, pienistä putiikeista voi hankkia kotiin viemisiä ja reippaimmat voivat vuokrata monenlaisia urheilu- ja retkeilyvälineitä ja nauttia alueen monipuolisesta luonnosta.

Strömforsin ruukki

Merikeskus Vellamo

Kotkalaisten ylpeydenaihe Merikeskus Vellamon museot kertovat meren ja Kymenlaakson seudun tarinoita. Modernia arkkitehtuuria edustava rakennus on kansainvälisesti tunnetun arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen suunnittelema. Jättimäistä aallonharjaa muistuttavan rakennuksen katolle pääsee kulkemaan sujuvasti laiturilta ramppia pitkin. Katolta avautuvat laajat näkymät sekä kaupungin että meren suuntaan. Sieltä voi nähdä Sunilan tehtaat piippuineen sekä seurata satamiin saapuvia ja sieltä lähteviä laivoja.

Merikeskus Vellamo

Akvaa­rio­ta­lo Maretarium

Sapokanlahden rannalla sijaitseva Maretarium esittelee suomalaisia kalalajeja ja vesistöjä. Siellä on nähtävillä noin 60 alkuperäistä ja vakinaista kalalajia Suomesta.

Akvaariotalo Maretarium

Suomen pienin kauppamuseo

Suomen pienimmässä kauppamuseossa siirryt ajassa takaisin 50-luvun kyläkauppatunnelmaan aitojen ajan esineiden ja kaihoisien radiosävelmien myötä. Loviisan Skinnarbyn peltojen laidalla kurkistat kesämuseon pääsymaksulla myös koristepuutarhaan ja lifestylemyymälä Kanalaan.

Tutustu

Val­mis­mat­kat

Tutustu

Varaa elämyksiä matkallesi verk­ko­kau­pas­tam­me

Varaa

Poimintoja blogistamme