Näillä vinkeillä pääsiäinen ei ole tylsiäinen

Kevät keikkuen tulevi ja pian olisi kokonaiset neljä päivää aikaa tehdä jotain kivaa vaikka yhdessä perheen, ystävän tai kumppanin kanssa. Olisiko se jotain leppoisaa fiilistelyä, ulkoilua vai uskaliasta heittäytymistä? Tässä vinkit!

1. Aeronautica Arena

Aloitetaan uskaliaasta heittäytymisestä. Aeronautica Arenalla pääset kokeilemaan lentämistä ja surffaamista – ja usko pois, Aeronautican osaavan henkilökunnan käsissä nämä käy vaikka alakoululaisille. Sinusta ja seurueestasi huolehditaan hyvin ja saatte uusia kokemuksia. Saman katon alla nautitte herkullisen lounaan, ja Kotkan, Haminan ja Loviisan nähtävyyksiin ja palveluihin on vain lyhyt ajomatka. Pyhtään Aeronautica on vain noin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

2. Eagle Karting

Joko olet käynyt Strömforsin ruukin kuvauksellisissa maisemissa? Huhu kertoo, että ruukissa toimiva Eagle Karting on superhauskaa ajanvietettä ja käy sekä pariskunnille, kaveriporukoille, työpaikan virkistysreissuksi että lapsiperheille. Varaa etukäteen! Samalla reissulla hoituu joko makkaran grillaus tai vaahtokarkin paahtaminen Kukuljärven laavulla upeissa maisemissa. Rentoudu päivän jälkeen Strömfors Hyvinvoinnin jurttasaunassa ja paljussa. Jos ja kun näistä maisemista ei malta kotiin lähteä, löytyy lyhyen ajomatkan päästä Valkmusan kansallispuisto, Kymijoen kuohut, Loviisan kahvilat ja näyttelyt sekä Kotkan ja Haminan nähtävyydet ja palvelut.

3. Hamina Haltuun

Superherttainen Hamina sulattaa sydämet. Kevätauringossa Hamina otetaan haltuun pyörän selästä ja pyörän voit vuokrata paikan päältä. Hamina Haltuun -pyöräilyreitillä viihtyvät sekä aikuiset että lapset ja sen ehdoton must on lintutorni Hamina Campingiltä keskustaa kohti edetessä. Nyt on vuoden paras aika tarkkailla muuttolintuja ja Itäinen Suomenlahti on koko Euroopan parhain paikka siihen. Paikalla on yleensä lukuisa joukko pitkän linjan harrastajia, joilta voit aina oppia jotain uutta. Hamina ja lähialueet tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia sekä pitkän matkan maastopyöräilijöille, että leppoisasta kaupunkipyöräilystä nauttiville. Kurkkaa kaikki reitit ja vuokrauspisteet pyöräilysivustoltamme.

4. Seikkalujen saari Rankki

Kotkalaisten kevät kuluu merelle pääsyn odotuksessa. Todelliset merikarhut tosin kyntävät merta vaikka jäämurskassa. Meri elää omaa elämäänsä eikä useinkaan ole ennustettavissa. Saariin kuitenkin pääsee ilmaisilla yhteysaluksilla ja keväällä voi yllättyä auringon lämmöstä merellä.

Rankki on yksi Kotkan legendaarisimmista saarista. Se on myös uskomattoman monipuolinen. Saarella on säilynyt venäjän vallan aikainen sotilaskasarmi, bunkkereita, tykkejä ja sääasema. Ja nyt sitä asuttavat maamme eturivin filmitähdet. Rankin saariemännältä voit tilata saarikierroksen, mukaan luettuna pääsyn vanhaan kasarmiin ja bunkkereihin.

Rankin majakkaniemestä näet Venäjän puolella sijaitsevalle Suursaareen saakka. Täällä on myös rakastavaisten penkki, romanttiset piknik-kalliot, metsämansikat ja kuusimetsät, Sotkun munkit ja herkkueväät, upea rantasauna, majoitusvaihtoehtoja entisissä armeijan tiloissa sekä kalastajan paratiisi. Ja jos tämä kaikki ei riitä, saaria on yhteysaluksen matkan varrella vaikka kuinka monta tutkittavaksi.

Kotkan edustalla meri on avoin ja merimaisema ainutlaatuinen. Nämä ovat valtamerialusten vesiä. Se on harvinaista herkkua etelärannikolla.

Kun rantaudut Sapokkaan, jää hetkeksi nauttimaan satamatunnelmasta. Istahda lasilliselle Merisydän Cafen, Tulikukon tai Marina Cafe Laiturin herkkujen äärelle ja olet kotkalaisuuden ytimessä.

Ja missäkö yöpyä tai syödä? Katso vinkkimme Syö & Juo sekä Majoitu-sivuilta.

Lämpimästi tervetuloa Loviisan, Kotkan ja Haminan seudulle!