Viikinkisaari

Paikallista voimaa

Tule Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulle! Täällä sinua odottaa sisukkaiden ja sydämellisten ihmisten kansoittama kulma, joka on todistanut historian merkittäviä ajanjaksoja ja käännekohtia. Kulje kalarikkailta jokisuistoilta idyllisten satamakaupunkien ja kylien kautta makean meren pauhuun. Kokeakseen jotakin merkittävää, ei ole pakko matkustaa kauas. Läheltäkin voi saada mieleenpainuvia kokemuksia ja kaukomatkan tuntua.

Uskallamme väittää, että rajaseudun kerroksellisuuden, uniikin luonnon ja odottamattomien kontrastien rinnalla parasta Kotka-Haminan seudulla ovat ihmiset. Rouhean ulkokuoren ja suorapuheisuudenkin alla olemme ystävällistä ja aitoa kansaa.

Ryhdy siis juttusille torikahvilassa, kysy rohkeasti kohdesuosituksia majapaikastasi tai sukella luontoon paikallisten oppaiden matkassa. Me näytämme sinulle kotiseutumme aidoimmillaan!

Kilpaurheilija ja maailmanennätyssukeltaja luotsaa ulkoliikuntakeskusta Loviisassa

Strömforsin ruukin ympäristö on täydellinen treenipaikka”, sanoo aktiiviliikkuja, entinen kilpaurheilija ja vapaasukelluksen maailmanennätysmies Topi Lintukangas, Strömforsin kulttuurimiljöön kupeessa sijaitsevan Strömfors Outdoor -liikuntakeskuksen toimitusjohtaja.

Lue lisää

Tiia-Riitta Lahti vaihtoi kasinon pelinhoitajan työt sepän ammattiin

”Kun aloin kokeilla raudan takomista, se oli maagista ja vei mennessään”, kertoo Strömforsin ruukissa kuusi vuotta seppänä toiminut Tiia-Riitta Lahti. Kesäkuukausina yleisö pääsee katsomaan sepän työnäytöksiä.

Lue lisää

Lapsuuden pullataikina-askarteluista omaan kahvila-konditoriaan

Katja Niemi tiesi aina, että jonain päivänä hänestä tulee yrittäjä. Neljä vuotta sitten hän perusti kahvila-konditoria Hyggen Kotkan keskustaan. Kahvilan suosiota ja menestystään yrittäjänä ja muun muassa vuoden 2019 nuori yrittäjä -palkintoa hän hämmästelee nöyrän kiitollisena.

Lue lisää

Baarimestarilla on monta roolia

Kotkalainen ravintoloitsija Vesa Kivistö lähti nuorena töihin baaritiskin taakse kun tuttu tarjosi töitä ja huomasi, että ala sopii hänelle. Nyt Kivistö luotsaa yrittäjänä kolmea ravintolaa Pub Albertia, Pub Eduartia ja Crocodile Bar:a eli Krokotiilia Kotkassa.

Lue lisää

Kari-Jukka Koivistoinen joi kaksivuotiaana korkillisen Ukko-olutta ja päätyi oluenvalmistajaksi

Kotka Steam Breweryn perustaja ja toimitusjohtaja Kari-Jukka Koivistoinen on aina ollut olutmies ja pitkään merimies. Merellisyys ja lokkien kirskuna ovat hänen sydäntään lähellä. Nyt hän valmistaa oluita, joiden etiketissä komeilee lokki, joka luulee olevansa kotka.

Lue lisää

Museonhoitaja ja dekkaristi harrastaa historiallisia teatteripukuja

Taina Parikkaa kiehtovat historia ja etenkin ihmiset sekä tarinat. Työssään Haminan Kauppiaantalomuseon hoitajana ja dekkaristina hän penkoo entisten haminalaisten tarinoita, jotka dekkareissa saavat fiktiiviset siivet. Historia on keskeistä myös Parikan rakkaassa harrastuksessa; hänellä on yli 40 itse ommeltua historiallista teatteripukua.

Lue lisää

Työ merellä on huippujuttu

Meri on kotkalaiselle Jouni Kelkalle elämän suurimpia rakkauksia ja elinehto. Työ saaristosiistijänä on hänelle huippuduuni.

Lue lisää

Intohimoinen liikkuja, joka nauttii ruoanlaitosta ja leipomisesta

Hyvinvointikeskus Huuman ja Huuma Gymin osakas, yrittäjä Heidi Leppämäki on elämänsä aikana kokeillut lähes kaikkia liikuntalajeja. Liikunnasta tuli hänelle myös työ. Liikunnan vastapainoa on leipominen, ruuanlaitto, kirjat ja kukka-asetelmien tekeminen.
Lue lisää

Pianotaiteilijan sydän sykkii Uuno Klamin musiikille

Kotkalainen pianotaiteilija Esa Ylönen vietti lapsuuden kesät Virolahdella samoissa maisemissa, jonka luonto oli innoittanut säveltäjä Uuno Klamia. Ylönen kiinnostui Klamista jo nuoruudessaan. Nyt hän vaalii Klamin perintöä ja jäljittää Klamin kadonneita nuotteja.

Lue lisää

Ammattisijoittaja vaihtoi pörssimaailman puuveneisiin

Suomen Puuvenekeskuksessa Kotkassa yrittäjänä työskentelevä Jari Vanhatalo teki töitä 15 vuotta ammattisijoittajana, kunnes alkoi kaivata jotain muuta. Vuonna 2013 hän lähti Haminaan opiskelemaan puuveneenveistokouluun ja suoritti veneenveistäjän ammattitutkinnon.

Lue lisää

Linnunpoikasten keinoemo - Pyhtään Lintuhoitolan lintujenhoitaja Arto Hokkanen kiinnostui linnuista jo lapsena

Pyhtäältä kotoisin oleva Arto Hokkanen on omistanut koko elämänsä loukkaantuneiden lintujen hoitamiselle. Pyhtään Lintuhoitolan hän perusti vuonna 1998. Hokkasen hoidossa lukemattomat loukkaantuneet linnut sekä orvoiksi jääneet linnunpoikaset ovat saaneet uuden mahdollisuuden.

Lue lisää

Kalojen työkaveri – Maretariumin toimitusjohtajalle akvaarioasukit ovat persoonia

Suomalaisten kalojen luonnonmukaisen akvaariotalon Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen kokee akvaariotalon asukkaat yksilöinä ja työkavereinaan. Toissakesänä akvaariotalon vesikierrossa oli niin paljon rakkaushormoneita, että ankeriaskin innostui kutemaan. Tapahtuma oli Saukkoselle huippuhetki ja tutkijoille maailmanluokan sensaatio.

Maretariumin Itämeri-altaassa on puoli miljoonaa litraa vettä ja sen syvyys on seitsemän metriä eli Suomen järvien keskisyvyys.

Lue lisää
Paikalliset meripelastaja Tapani Tiitinen

Sukellusharrastajasta meripelastajaksi

Kotkassa syntynyt Tapani Tiitinen innostui sukunsa ensimmäisenä edustajana merestä ja jo nuorena sukellusharrastuksesta. Huippuhetkiä oli päästä sukeltamaan Kotkan edustalle Ruotsinsalmen taisteluissa 1790-luvulla uponneisiin hylkyihin ja jopa maailmankuuluun St. Nikolai -fregattiin.

Lue lisää

Vellamon velho

Mies Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyn hylkyinstallaation takana. Puuseppä-yrittäjä Matti Kaakkurivaara haki tuttavansa ehdotuksesta näyttelymestarin työpaikkaa. Aloittaessaan työt Merikeskus Vellamossa 12 vuotta sitten hän ei olisi arvannut miten monipuoliseksi työnkuva muodostuu.

Lue lisää

Varaa elämyksiä verkkokaupastamme!

Varaa

Poimintoja blogistamme