Viikinkisaari

Paikallista voimaa

Tule Kotka-Haminan seudulle! Täällä sinua odottaa sisukkaiden ja sydämellisten ihmisten kansoittama kulma, joka on todistanut historian merkittäviä ajanjaksoja ja käännekohtia. Kulje kalarikkailta jokisuistoilta idyllisten satamakaupunkien ja kylien kautta makean meren pauhuun. Kokeakseen jotakin merkittävää, ei ole pakko matkustaa kauas. Läheltäkin voi saada mieleenpainuvia kokemuksia ja kaukomatkan tuntua.

Uskallamme väittää, että rajaseudun kerroksellisuuden, uniikin luonnon ja odottamattomien kontrastien rinnalla parasta Kotka-Haminan seudulla ovat ihmiset. Rouhean ulkokuoren ja suorapuheisuudenkin alla olemme ystävällistä ja aitoa kansaa.

Ryhdy siis juttusille torikahvilassa, kysy rohkeasti kohdesuosituksia majapaikastasi tai sukella luontoon paikallisten oppaiden matkassa. Me näytämme sinulle kotiseutumme aidoimmillaan!

Pianotaiteilijan sydän sykkii Uuno Klamin musiikille

Kotkalainen pianotaiteilija Esa Ylönen vietti lapsuuden kesät Virolahdella samoissa maisemissa, jonka luonto oli innoittanut säveltäjä Uuno Klamia. Ylönen kiinnostui Klamista jo nuoruudessaan. Nyt hän vaalii Klamin perintöä ja jäljittää Klamin kadonneita nuotteja.

Lue lisää

Ammattisijoittaja vaihtoi pörssimaailman puuveneisiin

Suomen Puuvenekeskuksessa Kotkassa yrittäjänä työskentelevä Jari Vanhatalo teki töitä 15 vuotta ammattisijoittajana, kunnes alkoi kaivata jotain muuta. Vuonna 2013 hän lähti Haminaan opiskelemaan puuveneenveistokouluun ja suoritti veneenveistäjän ammattitutkinnon.

Lue lisää

Linnunpoikasten keinoemo - Pyhtään Lintuhoitolan lintujenhoitaja Arto Hokkanen kiinnostui linnuista jo lapsena

Pyhtäältä kotoisin oleva Arto Hokkanen on omistanut koko elämänsä loukkaantuneiden lintujen hoitamiselle. Pyhtään Lintuhoitolan hän perusti vuonna 1998. Hokkasen hoidossa lukemattomat loukkaantuneet linnut sekä orvoiksi jääneet linnunpoikaset ovat saaneet uuden mahdollisuuden.

Lue lisää

Kalojen työkaveri – Maretariumin toimitusjohtajalle akvaarioasukit ovat persoonia

Suomalaisten kalojen luonnonmukaisen akvaariotalon Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen kokee akvaariotalon asukkaat yksilöinä ja työkavereinaan. Toissakesänä akvaariotalon vesikierrossa oli niin paljon rakkaushormoneita, että ankeriaskin innostui kutemaan. Tapahtuma oli Saukkoselle huippuhetki ja tutkijoille maailmanluokan sensaatio.

Maretariumin Itämeri-altaassa on puoli miljoonaa litraa vettä ja sen syvyys on seitsemän metriä eli Suomen järvien keskisyvyys.

Lue lisää
Paikalliset meripelastaja Tapani Tiitinen

Sukellusharrastajasta meripelastajaksi

Kotkassa syntynyt Tapani Tiitinen innostui sukunsa ensimmäisenä edustajana merestä ja jo nuorena sukellusharrastuksesta. Huippuhetkiä oli päästä sukeltamaan Kotkan edustalle Ruotsinsalmen taisteluissa 1790-luvulla uponneisiin hylkyihin ja jopa maailmankuuluun St. Nikolai -fregattiin.

Lue lisää

Vellamon velho

Mies Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyn hylkyinstallaation takana. Puuseppä-yrittäjä Matti Kaakkurivaara haki tuttavansa ehdotuksesta näyttelymestarin työpaikkaa. Aloittaessaan työt Merikeskus Vellamossa 12 vuotta sitten hän ei olisi arvannut miten monipuoliseksi työnkuva muodostuu.

Lue lisää